В момента Американската космическа агенция НАСА се готви да изстреля Lucy - космическа сонда, която ще изследва астероидите в орбитата на Юпитер. Междувременно инженерите са добавили към нея един важен завършек: малка капсула на времето за потомците на съвременното човечество.

Апаратът, планиран за изстрелване на 16 октомври, ще пътува до Юпитер, за да проучва астероиди, които според НАСА съдържат тайни за най-ранните дни на Слънчевата система. Изследването може да помогне да разберем как са се формирали нейните планети.

Но тъй като космическата агенция не планира да върне Lucy на Земята, тя включи малко съобщение за потомците ни от далечното бъдеще. Тази идея е различна спрямо летателните апарати Pioneer и Voyager, които пренасят съобщения, индикиращи нашето съществуване пред потенциални извънземни.

Не е ясно дали една бъдеща цивилизация ще може да разбере езика и посланието, пренасяни от новия космически кораб. За всеки случай обаче са включени цитати от известни музиканти, включително от Бийтълс, както и на лидери в защитата на гражданските права, поети, носители на Нобелова награда и други.