YouTube обяви нов инструмент, наречен "Тестване и сравняване на миниатюри" за създателите на съдържание. Те вече ще могат да тестват до три варианта на миниатюри едновременно, да сравняват ефективността им и да изберат този, който привлича най-много зрители.

Функцията беше обявена за първи път през юни миналата година, но досега беше достъпна само за ограничен брой потребители. Сега YouTube заявява, че инструментът ще бъде достъпен за всички създатели на съдържание през следващите седмици. Миниатюрите ще се показват на случаен принцип на различни зрители и след това ще се избере печелившата на базата на това коя е привлякла най-много гледания.

Авторите ще могат да проследяват статистиката в реално време и да сравняват ефективността на различните картинки. Получаването на крайните резултати може да отнеме от няколко дни до две седмици. Окончателният отчет ще съдържа таг "Победител" за най-успешната визуализация. Може да бъде показан и таг "Предпочитан", ако някоя от миниатюрите превъзхожда останалите, но резултатът не е окончателен.

Въпреки че инструментът дава препоръки, финалният избор все пак остава за автора на видеоклипа. Достъпът до новата функция е наличен само в уеб версията на YouTube Studio на компютър. Резултатите от тестовете за някои популярни канали са интересни. Например авторът на канала MrBeast е установил, че миниатюрите със затворена уста генерират повече гледания. В резултат на това той вече позира със затворена уста на повечето от новите си клипове.

По този начин новата функция на YouTube ще позволи на създателите на съдържание да експериментират и да оптимизират миниатюрите на видеоклипове, за да привлекат повече трафик и внимание на зрителите.

 

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО