Технологиите навлизат във все повече браншове в нашия живот и туризмът не прави изключение от тази тенденция. От иновативните системи за резервации до Internet of things (IoT) в хотелите - иновациите оказват все по-голямо влияние върху бранша. Поведението на самите туристи също се променя. Те все по-често търсят и закупуват по интернет хотелски услуги, което им позволява за кратко да сравняват множество оферти, да ги споделят с приятели и да избират най-добрите предложения на ниска цена.

Една от най-новите български платформи в тази област - Luxury Discounts вече работи активно в областта. Неотдавна тя предприе редица стъпки, за да подкрепи родната туристическа индустрия, която пострада много от кризата с COVID-19 и последвалите изисквания за социално дистанциране.

Когато пандемията започва, Свилен Петков основател на платформата си задава въпроса как може да подкрепи затруднения бранш. Хрумва му да стартира кампания "Почивка в България", която да привлича повече туристи към българските хотели и къщи за гости. Постепенно инициативата успява да обедини множество българи, включително и някои от най-популярните личности у нас звезди. Чрез своите Instagram и Facebook профили, както и други дигитални канали много от тях популяризират българския туризъм. Звезди от ранга на Бояна Генова, Башар Рахал, Ники Илиев и Яна Маринова споделят причините да се включат в кампанията и мястото в България, където са избрали да почиват тази тази година.

"Всичко, което ни се случи в последно време, ни накара да се вгледаме един в друг, в себе си, в дома си, в родината си. Накара ни да бъдем по-добри, по-смирени и по-вярващи. Смятам, че камъкът си тежи на мястото и аз лично избирам да подкрепя кампанията "Почивка в България" и да призова всички вас да изберете красивия Балкан или синьото море. Да се вгледате в красотата на България, а тя е толкова много и необятна. Със сигурност всеки от нас е пропуснал да посети много красиви места в България. С помощта на Luxury Discounts ще може да изберете сред много оферти, най-добрата за вас и заслужено да се отдадете на почивка с любимия човек, със семейството или просто с приятели", споделя в Instagram актрисата Бояна Генова, която e една от десетките български звезди, подкрепили инициативата.

Вижте тази публикация в Instagram.

Stuck in paradise @calithea_complex

Публикация, споделена от Ivomila Petkova (@ivomilavp) на

"Това лято с приятелите ми ще посетим множество кътчета в България, за които все "нямаше време" досега. Смятам, че е точният момент да опознаем страната си от всичките й прекрасни страни. Да отидем на планина, море, дори на разходка до някоя забележителност край града ни", мотивира решението си да се включи в кампанията модната икона Ивомила Петкова.

Сред българските звезди, които се обявиха в подкрепа на родния туризъм, личат имената на Тита, Башар Рахал, Тервел Пулев, Саня Жекова, Яна Маринова и редица други артисти, спортисти и лидери на мнение. Много от тях използват за организирането на своята почивка иновативната платформа на Luxury Discounts. Концепцията на сайта е да предлага достъпен лукс и възможности за почивка в хотели от много висок клас, но на достъпна цена.