Лятото наближава. С него все по-близки стават отпуските по плажове, хижи и вили. Хубавото време и дългите дни са перфектни за събирания с приятели и разпускане след тежкия работен ден. Няма парти, което да може без музика. Тази аксиома важи без значение от вашите стилови предпочитания. Всъщност с правилната тонколона може да превърнете почти всяко място в клуб.

Как обаче да направим избора си?

Малките Bluetooth колонки са идеални за спорт, разходки или слушане на музика, докато работите на компютъра. Те обаче са изцяло неподходящи за всяко по-голямо събиране. Особено ако сте на отворено място. За да бъде партито "на макс" ви трябва преносима тонколона със силен бас и кристален звук.

Когато правим избор на озвучително тяло обаче трябва да мислим в перспектива. Не всеки ден е подходящ за шумно парти. Озвучителното тяло, трябва да може да се ползва при гледане на филми или играене на игри. Това означава лесно сдвояване с телевизор или компютър.

Ако към нея могат да се свързват микрофон или китара, то вашата тонколонка може да се ползва за караоке или за малки части концерти.

Опцията да излъчва звук на 360 градуса пък значи, че няма да има нужда да закупувате други озвучителни тела, за да си направите домашно кино. Съраунд звукът е още по-добър и за партита под откритото небе. Всеки ще чува песните по един и същ начин, без значение от разположението си около колоната.

Не на последно място е добре и озвучителното тяло да изглежда добре.

След като изброихме основите, по които да направите избора си, идва ред и за нашето предложение. Тя отговаря на всички изисквания и дори надгражда. Нейните възможности със сигурност я превръщат в топ устройство за 2023 година.

На сцената излиза Sony SRS-XV800

Sony SRS-XV800

Снимка: Dir.bg

Едва ли има меломан, който да не е запознат с постиженията на Sony в света на аудиотехнологиите. Все пак си струва да припомним някои от най-бележитите моменти в историята на японците.

През 1979 година Sony революционизира начина, по който слушаме музика. Това става с появата на първия Walkman. Логично, през 1982 година компанията пуска и първия в света CD плейър.

През 2015 година Sony представя първата технология за предаване на аудио с висока разделителна способност през Bluetooth връзки. Това става при скорост до 990 kbit/s и при 32 bit/96 kHz. Технологията се усъвършенства и днес продължава да е водеща в индустрията.

Всяка година Sony пуска на пазара огромна гама от качествени аудио продукти. Много е вероятно досега поне веднъж да сте си купували слушалки на компанията. Аз лично съм. До днес продължавам да нося червени Sony MDRZX310APR, които дават отличен звук за под 40 лева. Но да се върнем на преносимите тонколони.

Едва ли има по-добър вариант от това да заложите на изобретателите на технология за предаване на аудио с висока разделителна способност през Bluetooth.

Sony SRS-XV800

Снимка: Sony

В началото на миналия месец Sony представиха новата си преносима безжична тонколона SRS-XV800. Именно тя още от сега може да грабне титлата най-добър преносим високоговорител на 2023 година.

Вижте как изглежда Sony SRS-XV800 >> >> >>

Без значение дали организирате мащабно парти, кино вечер или гейминг маратон. Тонколонката може не просто да ви потопи, а направо да удави в атмосферата на забавлението. Това става благодарение на мощния си и кристално ясен звук. Басът е толкова плътен, че можете да го усетите дори и на клетъчно ниво.

Жив звук

Sony SRS-XV800

Снимка: Sony

Sony са се постарали да създадат една от най-високотехнологичните преносими тонколони.

SRS-XV800 използва технологията Omni-directional Party Sound, която доставя мощен звук до всеки ъгъл на стаята. Специален сензор оптимизира звука спрямо разположението на високоговорителя.

Новата тонколона на Sony идва с 5 високочестотни високоговорителя. За баса отговаря специалният X-Balanced Speaker. Той е с почти правоъгълна диафрагма, която не само осигурява максимална площ на високоговорителя, но и увеличава звуковото налягане за по-дълбок, ударен бас, по-малко изкривяване и по-ясни вокали.

Само за секунди тонколоната може да се свърже с телевизора ви. SRS-XV800 идва със специална технология, която комбинира звука от телевизора с двата задни високочестотни високоговорителя на SRS-XV800 и със специалния му X-Balanced Speaker.

Sony SRS-XV800

Снимка: Sony

По този начин вие си осигурявате по-пълноценни изживявания пред екрана с по-дълбок бас и реалистични високи честоти.

Звуковите вълни се отразяват от стените и ви обгръщат със звук от всички страни.

Функцията TV Sound Booster пък ви позволява да се насладите на подобрено качество на звука за всяко аудио-визуално преживяване.

Без значение дали играете или гледате филм, звукът ви обгръща плътно. Това изключително много помага за потапянето в атмосферата, а вие лесно ще забравите, че се намирате пред телевизора в хола.

Концерти под звездите

Sony SRS-XV800 има едновременно мощен, но и висококачествен звук. С помощта на високоговорителя ще може да си организирате собствени концерти под звездите.

Това е възможно, защото към тонколоната има вход за микрофон и за китара.

Sony SRS-XV800

Снимка: Dir.bg

Лошото време няма да е в състояние да прекрати партито, защото в изправено състояние тонколоната има сертификат за водоустойчивост IPX4. С други думи тя издържа на дъжд.

За атмосферата на партито помага и LED осветлението на тонколоната. Стига да имате желанието за това - светлините са способни да трансформират стаята ви в дискотека. Те автоматично се синхронизират с ритъма и създават своеобазен цветен спектакъл.

Sony SRS-XV800

Снимка: Dir.bg

Осветлението подлежи и на контрол. Това става чрез приложението за смартфони Music Center на Sony. С помощта на апликацията може още да избирате плейлисти, да променяте режимите на звука и като цяло - да управлявате тонколоната.

Sony SRS-XV800 идва и с доста забавни караоке функции, включително Voice Changer и Echo, DJ управление и добавяне на звукови ефекти.

Sony SRS-XV800

Снимка: Dir.bg

Новият безжичен високоговорител на Sony просто е създаден за партита. Благодарение на своите колела тонколоната е достатъчно мобилна и се придвижва лесно.

360-градусовият й звук е идеален не само за затворени помещения, но и за концерт под звездите.

Батерия, която издържа повече от ден

Sony SRS-XV800

Снимка: Sony

С помощта на Sony SRS-XV800 ще може да се забавлявате не само през нощта, но и да си организирате незабравимо афтърпарти. Това е възможно благодарение на мощната батерия, която издържа повече от едно денонощие.

Новата тонколона на Sony може да се справи с 25 часов непрестанен филмов, музикален или гейминг маратон.

Ако забележите, че батерията свършва, не се притеснявайте. С помощта на бързото зареждане, получавате заряд за 3 часа само с 10 минути в контакта.

Sony SRS-XV800 вече е достъпна на българския пазар и може да се намери на цени около 1300 лева. Повече информация за продукта, можете да намерите тук >>>