Какво знаем за слушалките Huawei FreeClip | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018
Какво знаем за слушалките Huawei FreeClip 42
Снимка: С. Гогова, Dir.bg

Какво знаем за слушалките Huawei FreeClip

Новото устройство на Huawei е същинско "технологично бижу"

| Редактор: Стоян Гогов 0 7414
С подкрепата на: Huawei

През последните няколко години сме имали възможността да изпробваме множество безжични слушалки - модели с тапи и такива без, в бюджетния клас, както и в премиум сегмента. Никога досега обаче не сме правили ревю на толкова различни слушалки.

Устройството, с което успяхме да се сдобием, заслужава свой собствен клас.

Дизайнът му се отличава коренно много от всичко, което сме виждали, а ние определено ви препоръчваме да се убедите сами в това.

Кои са тези безжични слушалки?

От седмица на пазара в България се предлагат най-новите безжични слушалки на Huawei - FreeClip. При нас моделът е малко по-отрано, като впечатленията ни до днешна дата са станали доста богати.

В материала, който ви предстои да прочетете ще ви запознаем с всичко за Huawei FreeClip - какви са възможностите им, кои са най-силните им страни, за кого са предназначен те и кои са ситуациите, в които FreeClip са незаменим помощник.

Снимка: С. Гоговa, Dir.bg

Дизайн

Huawei FreeClip са едни наистина революционни слушалки. Всъщност, това са първите слушалки, които не правят разлика между ляво и дясно ухо.

Те са с Open-ear дизайн. Вместо от едно монолитно тяло, всяка слушалка е съставена от две части. Когато е в ухото ви, тя изглежда като стилно бижу. Едновременно дискретно и отличаващо се.

Вижте как изглеждат Huawei FreeClip >> >> >>

Нека разгледаме дизайна в детайли. Слушалките са съставени от два компонента. С формата на бобено зърно и стоящ скрит зад ухото ви е Comfort Bean. Долепен до ушния канал, но без да влиза в него е озвучителното тяло Acoustic Ball, чиято форма е на малко топче. Те са свързани посредством мостът C-bridge Design. Последният е изработен от специална високоефективна сплав от никел и титан, която е с мемори форма.

C-bridge върши няколко задачи - прави слушалките повече от плътно стоящи в ухото ви, без да ги усещате. Дори да скачате на въже във фитнеса - те ще са си на мястото. Мемори формата пък прави прилепването още по персонализирано спрямо вашето ухо.

Снимка: С. Гогова, Dir.bg

Всъщност персонализацията е една от най-отличителните черти на слушалките.

Дизайнът им е създаден с помощта на изкуствен интелект, който е анализирал десетки хиляди данни за човешките уши. В детайли са били проучени формата и акустиката на ушите на хиляди хора. Резултатът - Huawei FreeClip звучат и изглеждат така, сякаш са правени по поръчка за вас.

Снимка: С. Гогова, Dir.bg

Качествен звук и мощна батерия

Open Ear дизайнът е може би най-голямата иновация в света на безжичните слушалки. Фактът, че в ушния ви канал няма тапи означава, че може да носите слушалките дълго време без да се уморите. Дори да прекарате целия си работен ден с тях, няма да усетите никаква изтръпналост или дискомфорт. Едната слушалка тежи около 5 грама, така че само няколко минути са достатъчни, за да забравите напълно, че сте със слушалки.

Междувременно Acoustic Ball се е долепил до ухото ви. Изтичането на звук е сведено до минимум чрез усъвършенствана система за обратни звукови вълни, вградена в акустичното топче. Това означава, че звуците са повече от кристални. А това е така и заради високочувствителния 10.8-милиметров драйвър с двоен магнит.

снимка: Huawei

Резултатът е, кристално ясни високи честоти и плътен бас. Изкуствен интелект с дълбока невронна мрежа прави изживяването още по-добро. AI-то оптимизира не само качеството на високоговорителите, но и на микрофоните. Така при разговор отсрещната страна ще ви чува ясно и без дразнещ фонов шум. Не искаме да задълбаваме прекалено много в технологичните детайли, но например специален микрофон се грижи за премахване на шума от вятъра.

В Huawei FreeClip са комбинирани множество иновации. Но когато говорим само за звука, то имаме комбинацията от изкуствен интелект, мощен и качествен високоговорител и иновативен дизайн.

Ако се интересувате от поддържаните кодеци, то основните са SBC, AAC, L2HC, LC3. За нас най-интересен е L2HC, който е собственият HD аудио кодек формат във висока резолюция на Huawei. Той осигурява по-висока честотна лента и адаптивен битрейт (320 kbps до 960 kbps).

Снимка: С. Гогова, Dir.bg

Когато намалите звука с Huawei FreeClip ще може да чувате околните звуци, но опцията да се отрежете от околния свят е налице.

Какво да кажем за батерията, освен че тя отново е лидер в класа си. Калъфът на Huawei FreeClip има батерия с капацитет от 510 mAh, а всяка слушалка има 55 mAh. Какво ви дава това?

С едно зареждане на 100% на калъфа вие имате цели 32 часа за слушане. При напълно заредени слушалки имате около 8 часа слушане, преди да ги изтощите и да трябва да ги върнете в кутийката.

Снимка: С. Гогова, Dir.bg

10-минутно зареждане на слушалките ви дава до 3 часа слушане. А зареждането на 100% отнема около 40 минути. Кутийката се пълни от 0 до 100% за малко под час.

При реална употреба никога не сме оставали без батерия в слушалките и не сме се притеснявали за това, стига през няколко дена да ги включваме към USB-C зарядното. Калъфът обаче поддържа и безжично зареждане.

За улеснение на потребителите калъфът има LED индикатор, който показва капацитета на батерията. Ако тя е над 75% той свети в зелено, ако е между 75% и 25% - в жълто, а ако е по-малко - в червено. От дясната страна има бутон за сдвояване. Задържате го и сте готови за действие.

Снимка: С. Гогова, Dir.bg

Huawei FreeClip се сдвояват изключително лесно. Традиционно за Huawei имате приятната възможност да сдвоите слушалките едновременно с две устройства, като превключването е повече от гладко и неусетно. В общия случай вие ще свържете слушалките с телефона и лаптопа си. Естествено, може да изберете най-различни комбинации с телевизор, таблет, умен часовник или друго умно устройство. Huawei FreeClip заслужават голяма похвала, че се свързват еднакво лесно с всички операционни системи.

Ако искате да оптимизирате изживяването си със слушалките обаче е добре да изтеглите Huawei AI Life на смартфона си (достъпно за HarmonyOS, Android и iOS).

Huawei FreeClip са доста издръжливи слушалки, като те разполагат с IP54 сертификат следователно са защитени от навлизането на вредни количества прах и пръски вода. С други думи слушалките няма да се уплашат от бягане в дъжда, силови тренировки или сутрешен джогинг на плажа.

снимка: Huawei

За кого са тези слушалки

Да отглеждаш дете е една много приятна, но и определено не лека задача.

Задача, в която трябва коренно да пренастроиш навиците и ежедневието си. И ако досега сте свикнали да слушате музика, подкасти, аудиокниги, то може да се сбогувате с това поне през първата година. Или не съвсем.

От личен опит можем да кажем, че Huawei FreeClip са перфектните слушалки за родители. Джаджа, с чиято помощ няма нужда да се лишавате от своите навици и хобита. Отвореният дизайн и върхови технологии на слушалката позволяват да изберете режим, в които наистина да не сте отрязан от света. Режим, в който ще може да слушате музика, но и да чувате бебето си едновременно. Това е непостижимо с традиционните тапи. Междувременно качеството на звука надхвърля значително алтернативите, които са без тапи. На практика получавате най-доброто от двата свята.

Снимка: Dir.bg

Дали ще бутате количка в парка или ще сте у вас - FreeClip определено прави родителстването по-лесно.

Ползите от иновацията на Huawei естествено не свършват до тук. Поради същата причина FreeClip са идеалните слушалки за офис. Почти всеки е изпитвал през живота си, че "работата с песен" минава много по-приятно и бързо. Щом акустичното топче се допре до ухото ви и от него зазвучат любимите ви мелодии, може съвсем да забравите за натискането на клавишите по клавиатурата. "Кодене", писане или създаване на дизайн - с музика всичко е по-лесно. Същевременно вие няма да се отрежете напълно от останалия свят и няма да се стреснете от "внезапен" въпрос на шеф или колега.

Но не си мислете, че не може да се откъснете. Началото на годината е идеалният момент за влизане във форма. Дали сте обещание да свалите килограмите след новата година и в момент на ентусиазъм сте си взели карта за фитнес. И може би именно музиката е нещото, благодарение на което ентусиазмът ви ще се запази.

От личен опит можем да кажем, че Huawei FreeClip са перфектните слушалки за спорт.

Снимка: С. Гогова, Dir.bg

Много често музиката във фитнеса не е напълно по ваш вкус, а и все пак всеки си има жанрови предпочитания. Пускате своята плейлиста от телефона, увеличавате и може напълно да се изолирате от околния свят. Няма да чувате нито песните на фитнеса, нито блъскането на уредите до вас. Каквато и да е тренировката ви, слушалките стоят стабилно на ухото. Всъщност, шансът да паднат е сведен до нула от иновативния дизайн.

Още един съвет от личен опит, в който Huawei FreeClip са незаменими. Загряването на пътека е минимум 10 минути, но ако правите кардио тренировка, то навярно ще бягате значително повече. В този случай гледането на клипове от YouTube, сериали от Netflix или филми е идеалното средство против скуката. Качеството на звука определено може да се нарече филмово.

Не трябва да забравяме, че богатите възможности на Huawei FreeClip се дължат на големия набор от върховите технологии, интегрирани в слушалките. Като започнем от 10.8-милиметровия високочувствителен драйвър с двоен магнит, минем през дизайна на акустичното топче, С-мостът и стигнем до различните алгоритми - всички иновации работят като добре смазана малка машина, за да сте доволни във всяка една ситуация от слушалките.

Снимка: С. Гогова, Dir.bg

Изводи

Huawei FreeClip са най-точното определение на словосъчетанието "технологично бижу". Слушалките не просто изглеждат и се усещат добре в ухото, не просто звучат добре, а надхвърлят границите на иновациите в сегмента.

Пред вас е устройство, което е пълно с модерни технологии, има уникален дизайн и е първото по рода си в света. Заедно с висококачествените си звукови характеристики и практична страна FreeClip автоматично се превръща в едно от любимите ни устройства за 2024 година.

В България слушалките се предлагат в два цвята - гланцирано черно и сребристо лилаво. Препоръчителната им цена е 399 лева. Ако ги вземете до 21 април или до края на тази седмица - вие ще получите подарък смарт гривната Huawei Band 8.

Слушалките могат да се закупят в Yettel, Vivacom, A1, Технополис, Zora и избрани партньори на дистрибутора Поликомп като Ozone.bg. Ardes.bg, Plesio и laptop.bg. Ако се насочите към телеком операторите е възможно да ги съчетаете и с някой план, така че да ви дойдат по-евтино.

Ако сте родител, ако спортувате активно, ако искате да изглеждате стилно, а музиката да е по цял ден с вас, то можем да ви препоръчаме Huawei FreeClip с двете си ръце.

Повече информация за Huawei FreeClip можете да намерите тук >>>

снимка: Huawei

С подкрепата на: Huawei
Какво знаем за слушалките Huawei FreeClip 42

Какво знаем за слушалките Huawei FreeClip

Новото устройство на Huawei е същинско "технологично бижу"

| Редактор : Стоян Гогов 0 7414 Снимка: С. Гогова, Dir.bg
С подкрепата на: Huawei

През последните няколко години сме имали възможността да изпробваме множество безжични слушалки - модели с тапи и такива без, в бюджетния клас, както и в премиум сегмента. Никога досега обаче не сме правили ревю на толкова различни слушалки.

Устройството, с което успяхме да се сдобием, заслужава свой собствен клас.

Дизайнът му се отличава коренно много от всичко, което сме виждали, а ние определено ви препоръчваме да се убедите сами в това.

Кои са тези безжични слушалки?

От седмица на пазара в България се предлагат най-новите безжични слушалки на Huawei - FreeClip. При нас моделът е малко по-отрано, като впечатленията ни до днешна дата са станали доста богати.

В материала, който ви предстои да прочетете ще ви запознаем с всичко за Huawei FreeClip - какви са възможностите им, кои са най-силните им страни, за кого са предназначен те и кои са ситуациите, в които FreeClip са незаменим помощник.

Снимка: С. Гоговa, Dir.bg

Дизайн

Huawei FreeClip са едни наистина революционни слушалки. Всъщност, това са първите слушалки, които не правят разлика между ляво и дясно ухо.

Те са с Open-ear дизайн. Вместо от едно монолитно тяло, всяка слушалка е съставена от две части. Когато е в ухото ви, тя изглежда като стилно бижу. Едновременно дискретно и отличаващо се.

Вижте как изглеждат Huawei FreeClip >> >> >>

Нека разгледаме дизайна в детайли. Слушалките са съставени от два компонента. С формата на бобено зърно и стоящ скрит зад ухото ви е Comfort Bean. Долепен до ушния канал, но без да влиза в него е озвучителното тяло Acoustic Ball, чиято форма е на малко топче. Те са свързани посредством мостът C-bridge Design. Последният е изработен от специална високоефективна сплав от никел и титан, която е с мемори форма.

C-bridge върши няколко задачи - прави слушалките повече от плътно стоящи в ухото ви, без да ги усещате. Дори да скачате на въже във фитнеса - те ще са си на мястото. Мемори формата пък прави прилепването още по персонализирано спрямо вашето ухо.

Снимка: С. Гогова, Dir.bg

Всъщност персонализацията е една от най-отличителните черти на слушалките.

Дизайнът им е създаден с помощта на изкуствен интелект, който е анализирал десетки хиляди данни за човешките уши. В детайли са били проучени формата и акустиката на ушите на хиляди хора. Резултатът - Huawei FreeClip звучат и изглеждат така, сякаш са правени по поръчка за вас.

Снимка: С. Гогова, Dir.bg

Качествен звук и мощна батерия

Open Ear дизайнът е може би най-голямата иновация в света на безжичните слушалки. Фактът, че в ушния ви канал няма тапи означава, че може да носите слушалките дълго време без да се уморите. Дори да прекарате целия си работен ден с тях, няма да усетите никаква изтръпналост или дискомфорт. Едната слушалка тежи около 5 грама, така че само няколко минути са достатъчни, за да забравите напълно, че сте със слушалки.

Междувременно Acoustic Ball се е долепил до ухото ви. Изтичането на звук е сведено до минимум чрез усъвършенствана система за обратни звукови вълни, вградена в акустичното топче. Това означава, че звуците са повече от кристални. А това е така и заради високочувствителния 10.8-милиметров драйвър с двоен магнит.

снимка: Huawei

Резултатът е, кристално ясни високи честоти и плътен бас. Изкуствен интелект с дълбока невронна мрежа прави изживяването още по-добро. AI-то оптимизира не само качеството на високоговорителите, но и на микрофоните. Така при разговор отсрещната страна ще ви чува ясно и без дразнещ фонов шум. Не искаме да задълбаваме прекалено много в технологичните детайли, но например специален микрофон се грижи за премахване на шума от вятъра.

В Huawei FreeClip са комбинирани множество иновации. Но когато говорим само за звука, то имаме комбинацията от изкуствен интелект, мощен и качествен високоговорител и иновативен дизайн.

Ако се интересувате от поддържаните кодеци, то основните са SBC, AAC, L2HC, LC3. За нас най-интересен е L2HC, който е собственият HD аудио кодек формат във висока резолюция на Huawei. Той осигурява по-висока честотна лента и адаптивен битрейт (320 kbps до 960 kbps).

Снимка: С. Гогова, Dir.bg

Когато намалите звука с Huawei FreeClip ще може да чувате околните звуци, но опцията да се отрежете от околния свят е налице.

Какво да кажем за батерията, освен че тя отново е лидер в класа си. Калъфът на Huawei FreeClip има батерия с капацитет от 510 mAh, а всяка слушалка има 55 mAh. Какво ви дава това?

С едно зареждане на 100% на калъфа вие имате цели 32 часа за слушане. При напълно заредени слушалки имате около 8 часа слушане, преди да ги изтощите и да трябва да ги върнете в кутийката.

Снимка: С. Гогова, Dir.bg

10-минутно зареждане на слушалките ви дава до 3 часа слушане. А зареждането на 100% отнема около 40 минути. Кутийката се пълни от 0 до 100% за малко под час.

При реална употреба никога не сме оставали без батерия в слушалките и не сме се притеснявали за това, стига през няколко дена да ги включваме към USB-C зарядното. Калъфът обаче поддържа и безжично зареждане.

За улеснение на потребителите калъфът има LED индикатор, който показва капацитета на батерията. Ако тя е над 75% той свети в зелено, ако е между 75% и 25% - в жълто, а ако е по-малко - в червено. От дясната страна има бутон за сдвояване. Задържате го и сте готови за действие.

Снимка: С. Гогова, Dir.bg

Huawei FreeClip се сдвояват изключително лесно. Традиционно за Huawei имате приятната възможност да сдвоите слушалките едновременно с две устройства, като превключването е повече от гладко и неусетно. В общия случай вие ще свържете слушалките с телефона и лаптопа си. Естествено, може да изберете най-различни комбинации с телевизор, таблет, умен часовник или друго умно устройство. Huawei FreeClip заслужават голяма похвала, че се свързват еднакво лесно с всички операционни системи.

Ако искате да оптимизирате изживяването си със слушалките обаче е добре да изтеглите Huawei AI Life на смартфона си (достъпно за HarmonyOS, Android и iOS).

Huawei FreeClip са доста издръжливи слушалки, като те разполагат с IP54 сертификат следователно са защитени от навлизането на вредни количества прах и пръски вода. С други думи слушалките няма да се уплашат от бягане в дъжда, силови тренировки или сутрешен джогинг на плажа.

снимка: Huawei

За кого са тези слушалки

Да отглеждаш дете е една много приятна, но и определено не лека задача.

Задача, в която трябва коренно да пренастроиш навиците и ежедневието си. И ако досега сте свикнали да слушате музика, подкасти, аудиокниги, то може да се сбогувате с това поне през първата година. Или не съвсем.

От личен опит можем да кажем, че Huawei FreeClip са перфектните слушалки за родители. Джаджа, с чиято помощ няма нужда да се лишавате от своите навици и хобита. Отвореният дизайн и върхови технологии на слушалката позволяват да изберете режим, в които наистина да не сте отрязан от света. Режим, в който ще може да слушате музика, но и да чувате бебето си едновременно. Това е непостижимо с традиционните тапи. Междувременно качеството на звука надхвърля значително алтернативите, които са без тапи. На практика получавате най-доброто от двата свята.

Снимка: Dir.bg

Дали ще бутате количка в парка или ще сте у вас - FreeClip определено прави родителстването по-лесно.

Ползите от иновацията на Huawei естествено не свършват до тук. Поради същата причина FreeClip са идеалните слушалки за офис. Почти всеки е изпитвал през живота си, че "работата с песен" минава много по-приятно и бързо. Щом акустичното топче се допре до ухото ви и от него зазвучат любимите ви мелодии, може съвсем да забравите за натискането на клавишите по клавиатурата. "Кодене", писане или създаване на дизайн - с музика всичко е по-лесно. Същевременно вие няма да се отрежете напълно от останалия свят и няма да се стреснете от "внезапен" въпрос на шеф или колега.

Но не си мислете, че не може да се откъснете. Началото на годината е идеалният момент за влизане във форма. Дали сте обещание да свалите килограмите след новата година и в момент на ентусиазъм сте си взели карта за фитнес. И може би именно музиката е нещото, благодарение на което ентусиазмът ви ще се запази.

От личен опит можем да кажем, че Huawei FreeClip са перфектните слушалки за спорт.

Снимка: С. Гогова, Dir.bg

Много често музиката във фитнеса не е напълно по ваш вкус, а и все пак всеки си има жанрови предпочитания. Пускате своята плейлиста от телефона, увеличавате и може напълно да се изолирате от околния свят. Няма да чувате нито песните на фитнеса, нито блъскането на уредите до вас. Каквато и да е тренировката ви, слушалките стоят стабилно на ухото. Всъщност, шансът да паднат е сведен до нула от иновативния дизайн.

Още един съвет от личен опит, в който Huawei FreeClip са незаменими. Загряването на пътека е минимум 10 минути, но ако правите кардио тренировка, то навярно ще бягате значително повече. В този случай гледането на клипове от YouTube, сериали от Netflix или филми е идеалното средство против скуката. Качеството на звука определено може да се нарече филмово.

Не трябва да забравяме, че богатите възможности на Huawei FreeClip се дължат на големия набор от върховите технологии, интегрирани в слушалките. Като започнем от 10.8-милиметровия високочувствителен драйвър с двоен магнит, минем през дизайна на акустичното топче, С-мостът и стигнем до различните алгоритми - всички иновации работят като добре смазана малка машина, за да сте доволни във всяка една ситуация от слушалките.

Снимка: С. Гогова, Dir.bg

Изводи

Huawei FreeClip са най-точното определение на словосъчетанието "технологично бижу". Слушалките не просто изглеждат и се усещат добре в ухото, не просто звучат добре, а надхвърлят границите на иновациите в сегмента.

Пред вас е устройство, което е пълно с модерни технологии, има уникален дизайн и е първото по рода си в света. Заедно с висококачествените си звукови характеристики и практична страна FreeClip автоматично се превръща в едно от любимите ни устройства за 2024 година.

В България слушалките се предлагат в два цвята - гланцирано черно и сребристо лилаво. Препоръчителната им цена е 399 лева. Ако ги вземете до 21 април или до края на тази седмица - вие ще получите подарък смарт гривната Huawei Band 8.

Слушалките могат да се закупят в Yettel, Vivacom, A1, Технополис, Zora и избрани партньори на дистрибутора Поликомп като Ozone.bg. Ardes.bg, Plesio и laptop.bg. Ако се насочите към телеком операторите е възможно да ги съчетаете и с някой план, така че да ви дойдат по-евтино.

Ако сте родител, ако спортувате активно, ако искате да изглеждате стилно, а музиката да е по цял ден с вас, то можем да ви препоръчаме Huawei FreeClip с двете си ръце.

Повече информация за Huawei FreeClip можете да намерите тук >>>

снимка: Huawei

С подкрепата на: Huawei