Подготовка за лятото: Нови слушалки за музика, каквато не сте чували никога | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018
Подготовка за лятото: Нови слушалки за музика, каквато не сте чували никога 26
Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Подготовка за лятото: Нови слушалки за музика, каквато не сте чували никога

Huawei FreeBuds 5 идват със смел дизайн, издръжлива батерия и звук от ново поколение

| Автор: Стоян Гогов 0 8486

До началото на лятото остава близо месец. По-дългите и топли дни ни дават повече време за разходки и спорт. А те, от своя страна ни, помагат да влезем във форма за предстоящите отпуски. Дали говорим за по-добър вид на плажа или повече издръжливост при преходи в планината е без значение - тренировките са повече от важни.

Но освен ако не сте студенти или ученици, то лятото не е една безкрайна почивка. В по-голямата част от времето ще продължим да ходим на работа от 9 до 18 часа, пет дни в седмицата. За мнозинството от хората това значи минимум час, прекаран в път до работното място.

Ако трябва да сме практични, то можем да кажем, че до топлите месеци остава "една заплата време". И колкото по-добре я инвестираме, толкова по-добро може да бъде лятото ни.

Повече мотивация за спорт или по-приятно пътуване из нагорещената бетонна джунгла - музиката е най-верният отговор. И сякаш, за да ни подготвят за лятото, Huawei съвсем скоро представиха новите си безжични слушалки FreeBuds 5.

Вижте как изглеждат Huawei FreeBuds 5 >> >> >>

Ето какво можем да кажем за Huawei FreeBuds 5 след едноседмична употреба:

Дизайн от ново поколение

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Първото нещо, което виждате след като отворите яйцевидната кутийка на безжичните слушалки е дизайнът им. Той е коренно различен от всичко останало, което се предлага на пазара.

Формата на FreeBuds 5 е капковидна и вдъхновена от може би най-любопитната стъклена структура в света - капката на принц Рупърт.

Капката на принц Рупърт се получава, когато пуснете разтопена топка стъкло в студена вода. Дебелата част на капката е толкова издръжлива, че може да понесе директен удар с чук или пряко попадение от куршум.

Друга препратка към стъклената форма е лъскавата и гланцирана повърхност на слушалките. Цветът е керамично бял, сребристо сив или коралово оранжев.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Капковидният и гладък дизайн на FreeBuds 5 се подчертава от open-fit философията. Това означава, че слушалките са без силиконова тапа.

Huawei са използвали научен подход, за да създадат слушалки без тапи, които да прилепват плътно в ухото. Това е постигнато с дълбок анализ на формата на стотици различни уши.

Дизайнът на слушалките е съобразена с данните и пасва изключително удобно и стабилно в ухото. Ако обаче чувството за плътно "запълване" на ухото ви липсва, то от Huawei имат елегантно решение. В кутията са налични различни по размер силиконови "обувки", в които може да пъхнете горната част на слушалката. Така си осигурявате повече прилепналост без това да става за сметка на външния вид.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Какво мога да кажа от личния си опит с FreeBuds 5?

Слушалките лежат върху външната част на ушния канал и не се натискат в ушите. Това ги прави много удобни за продължително носене. Ако сте имали тапи, и сте били с тях за повече от час-два, то знаете колко деформирано чувствате ухото си, след като ги свалите. С FreeBuds 5 това не е така.

Силиконовите "обувки" пък помагат слушалките да не паднат докато бягате в парка или се потите във фитнеса.

Качествата на дизайна се усещат веднага с лесен експеримент. След като поставите слушалките в ухото си може да започнете да скачате. Дори без силиконовите "обувки" новите слушалки на Huawei стоят плътно и не падат. Лично аз провеждам този експеримент с всички безжични слушалки, които тествам. FreeBuds 5 няма да паднат от ухото ви дори да хедбенгвате.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

От Huawei са успели да съчетаят най-доброто от два различни свята, създавайки слушалки, които са удобни за дълго носене и подходящи за спорт. Капковидният им стил ги прави различен от всичко на пазара и може да се опише най-лесно със снимки.

Да се върнем на данните. Всяка слушалка тежи 5,4 грама. На практика, те са толкова леки, че не ги усещате в ухото си. Всъщност, те са толкова леки, че могат да стоят върху листо.

Калъфът-батерия пък тежи едва 45 грама и може да се побере и в най-тесния джоб на дънките ви.

Кристален звук

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Най-важната характеристика на едни слушалки е качеството на техния звук. Тук FreeBuds 5 определено има с какво да впечатлят.

Да започнем малко с технически данни. Новите слушалки на Huawei идват с 11-милиметрови двойни магнитни динамични драйвери с честотен обхват от 16Hz до 40000Hz.

Тройният адаптивен еквилайзер оптимизира качеството на звука в реално време. Той елиминира несъответствията, причинени от формата на ушния канал и осигуряват постоянно отлично качество на възпроизвеждането.

Слушалките поддържат кодека LDAC с висок битрейт, както и собствения L2HC 2.0 кодек на Huawei.

FreeBuds 5 са с 30% по-чувствителни при ниски честоти от FreeBuds 4. Казано с други думи - те идват с осезаемо по-добър бас.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

За това помага и технологията Bass Turbo. Тя засилва въздушния поток, като същевременно намалява съпротивлението, което диафрагмата изпитва по време на вибрации. Резултатът е повече от внушителен.

Слушалките се свързват с телефона само с няколко докосвания, без значение дали той е с Android или iOS. Това става чрез Bluetooth 5.2. Ако имате устройство на Huawei то получавате функция за сдвояване при близост.

Звуковите настройки на слушалките могат да се настроят според предпочитанията ви в приложението Huawei AI Life.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

FreeBuds 5 идват с активно шумопотискане. Технологията използва трите микрофона във всяка слушалка, за да разпознава и отчита външните звуци. След това се задейства комбинация от хардуерна и софтуерна мощ, която неутрализира външните звуци, генерирайки "антизвук" - напълно противоположна на външния шум звукова вълна.

Изкуствен интелект изолира гласа ви от околните звуци, за да може отсрещната страна да ви чува по-добре при разговор. Инфрачервени сензори сканират вътрешността на ушната ви мида, за да настроят технологията специално за вашето ухо.

Скоростта на предаване на аудио към безжичните слушалки е светкавично бърза - 990 kbps. Те поддържат 96 kHz/24 битово HD аудио за чист висококачествен звук.

Всичко това им печели международен Hi-Res сертификат. Това е може би най-важното признание за тяхното качество. Слушалките имат висока разделителна способност, покриваща пълния спектър на звуците, които хората могат да чуват. Благодарение на това дори най-малкия детайл в любимата ви песен ще звучи по начина, по който авторите му са предвидили да звучи. С FreeBuds 5 всяка нота е вярна.

Слушалките идват и със сертификат IPX4, който гарантира устойчивост на прах, влага и дъждовни капки.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Какво можем да кажем за FreeBuds 5 извън техническите им характеристики.

Слушахме различни стилове музика на FreeBuds 5, за да проверим техните способности. Без значение дали слушате някой от басовите хитове на Cypress Hill или бесните китарни сола на Slayer, то резултатът е винаги един - уникално кристален и плътен звук.

Ако търсите безжични слушалки с плътен бас, то едва ли ще откриете по-добро предложение в ценовия клас на FreeBuds 5.

Акустичната музика и инструментите звучат ясно и вярно възпроизведени на FreeBuds 5, така че може спокойно да си пуснете Unplugged на Nirvana, докато се връщате от работа в шумния градски автобус.

Една от най-яките особености е, че можете да настройвате звуковите профили по ваш вкус в приложението Huawei AI Life и да запазвате до три персонализирани варианта. Така ще имате перфектните настройки за различните стилове, които слушате. Приложението позволява експерименти, така че сами да стигнете до верния за вас път.

Друго много важно нещо за FreeBuds 5 е обхватът им от 10 метра. А значението на тази характеристика може да се опише най-добре с личен пример. За мен подготовката за лятото започна с ремонт вкъщи.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Както знае всеки, ремонтирането върви много по-добре с музика. FreeBuds 5 позволяват телефонът ви да е на няколко стаи от вас, докато вие боядисвате стената с любимите си песни. Ехото в празната стая пък не се чува от отсрещната страна при разговор.

Освен това FreeBuds 5 с много прецизна система за контрол с докосвания.

Лично мен, особено ме впечатли и друга особеност на слушалките. Когато ги свалите от ухото си, те автоматично дават на пауза слушаната от вас песен. Слагате ги обратно и песента продължава от там, където е спряла. Хитрата технология е доста удобна при прибиране от работа или разходки в парка.

FreeBuds 5 поддържат технологията за двойно сдвояване, това означава, че може да ги свържете едновременно с лаптопа и телефона си. Прехвърлянето на от едното на другото устройство става по най-гладкия възможен начин.

Извънземна батерия

FreeBuds 5 идват с 42 mAh батерия в слушалките и 505 mAh в кутията за зареждане. Слушалките издържат 3 часа и половина с включено шумопотискане и 5 часа без него.

Калъфът осигурява до пет пълни презареждания. С изключено шумопотискане имате цели 30 часа с любимата си музика и подкасти. Това е повече от ден. Ако активирате ANC времето за слушане става 20 часа.

FreeBuds 5 поддържат бързо зареждане, което осигурява 2 часа слушане след 5 минути на зарядно устройство.

Зареждането на кутийката става с USB Type-C накрайник. Калъфът обаче поддържа и безжично зареждане.

Така Huawei отново успяват да предложат джаджа, с водещи за целия сектор показатели на батерията.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Точните слушалки за лятото

FreeBuds 5 идват с дизайн, който веднага грабва окото. Всъщност, не сме виждали други безжични слушалки с толкова оригинален и различен стил. Външният им вид моментално ги отличава от всичките им конкуренти.

Слушалките впечатляват и с характеристиките си. Те са леки и много удобни за продължително носене. FreeBuds 5 успяват да постигнат непостижимото. Те са едновременно с отворен дизайн, но прилепват плътно в ухото. Качеството на звука е изключително високо, а басът им е впечатляващо плътен.

FreeBuds 5 идват с невероятно издръжлива батерия, активно шумопотискане и поддържака на съвременни аудио технологии, като кодека LDAC.

Всички тези характеристики ги извеждат много пред конкурентите им в ценовия им клас. FreeBuds 5 на Huawei могат да се намерят в мрежата на А1, Yettel, Vicacom, Технополис и Зора на цена от 299 лв.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: Huawei

*В материала има продуктово позициониране

Подготовка за лятото: Нови слушалки за музика, каквато не сте чували никога 26

Подготовка за лятото: Нови слушалки за музика, каквато не сте чували никога

Huawei FreeBuds 5 идват със смел дизайн, издръжлива батерия и звук от ново поколение

| Автор : Стоян Гогов 0 8486 Снимка: С. Гогов, Dir.bg

До началото на лятото остава близо месец. По-дългите и топли дни ни дават повече време за разходки и спорт. А те, от своя страна ни, помагат да влезем във форма за предстоящите отпуски. Дали говорим за по-добър вид на плажа или повече издръжливост при преходи в планината е без значение - тренировките са повече от важни.

Но освен ако не сте студенти или ученици, то лятото не е една безкрайна почивка. В по-голямата част от времето ще продължим да ходим на работа от 9 до 18 часа, пет дни в седмицата. За мнозинството от хората това значи минимум час, прекаран в път до работното място.

Ако трябва да сме практични, то можем да кажем, че до топлите месеци остава "една заплата време". И колкото по-добре я инвестираме, толкова по-добро може да бъде лятото ни.

Повече мотивация за спорт или по-приятно пътуване из нагорещената бетонна джунгла - музиката е най-верният отговор. И сякаш, за да ни подготвят за лятото, Huawei съвсем скоро представиха новите си безжични слушалки FreeBuds 5.

Вижте как изглеждат Huawei FreeBuds 5 >> >> >>

Ето какво можем да кажем за Huawei FreeBuds 5 след едноседмична употреба:

Дизайн от ново поколение

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Първото нещо, което виждате след като отворите яйцевидната кутийка на безжичните слушалки е дизайнът им. Той е коренно различен от всичко останало, което се предлага на пазара.

Формата на FreeBuds 5 е капковидна и вдъхновена от може би най-любопитната стъклена структура в света - капката на принц Рупърт.

Капката на принц Рупърт се получава, когато пуснете разтопена топка стъкло в студена вода. Дебелата част на капката е толкова издръжлива, че може да понесе директен удар с чук или пряко попадение от куршум.

Друга препратка към стъклената форма е лъскавата и гланцирана повърхност на слушалките. Цветът е керамично бял, сребристо сив или коралово оранжев.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Капковидният и гладък дизайн на FreeBuds 5 се подчертава от open-fit философията. Това означава, че слушалките са без силиконова тапа.

Huawei са използвали научен подход, за да създадат слушалки без тапи, които да прилепват плътно в ухото. Това е постигнато с дълбок анализ на формата на стотици различни уши.

Дизайнът на слушалките е съобразена с данните и пасва изключително удобно и стабилно в ухото. Ако обаче чувството за плътно "запълване" на ухото ви липсва, то от Huawei имат елегантно решение. В кутията са налични различни по размер силиконови "обувки", в които може да пъхнете горната част на слушалката. Така си осигурявате повече прилепналост без това да става за сметка на външния вид.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Какво мога да кажа от личния си опит с FreeBuds 5?

Слушалките лежат върху външната част на ушния канал и не се натискат в ушите. Това ги прави много удобни за продължително носене. Ако сте имали тапи, и сте били с тях за повече от час-два, то знаете колко деформирано чувствате ухото си, след като ги свалите. С FreeBuds 5 това не е така.

Силиконовите "обувки" пък помагат слушалките да не паднат докато бягате в парка или се потите във фитнеса.

Качествата на дизайна се усещат веднага с лесен експеримент. След като поставите слушалките в ухото си може да започнете да скачате. Дори без силиконовите "обувки" новите слушалки на Huawei стоят плътно и не падат. Лично аз провеждам този експеримент с всички безжични слушалки, които тествам. FreeBuds 5 няма да паднат от ухото ви дори да хедбенгвате.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

От Huawei са успели да съчетаят най-доброто от два различни свята, създавайки слушалки, които са удобни за дълго носене и подходящи за спорт. Капковидният им стил ги прави различен от всичко на пазара и може да се опише най-лесно със снимки.

Да се върнем на данните. Всяка слушалка тежи 5,4 грама. На практика, те са толкова леки, че не ги усещате в ухото си. Всъщност, те са толкова леки, че могат да стоят върху листо.

Калъфът-батерия пък тежи едва 45 грама и може да се побере и в най-тесния джоб на дънките ви.

Кристален звук

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Най-важната характеристика на едни слушалки е качеството на техния звук. Тук FreeBuds 5 определено има с какво да впечатлят.

Да започнем малко с технически данни. Новите слушалки на Huawei идват с 11-милиметрови двойни магнитни динамични драйвери с честотен обхват от 16Hz до 40000Hz.

Тройният адаптивен еквилайзер оптимизира качеството на звука в реално време. Той елиминира несъответствията, причинени от формата на ушния канал и осигуряват постоянно отлично качество на възпроизвеждането.

Слушалките поддържат кодека LDAC с висок битрейт, както и собствения L2HC 2.0 кодек на Huawei.

FreeBuds 5 са с 30% по-чувствителни при ниски честоти от FreeBuds 4. Казано с други думи - те идват с осезаемо по-добър бас.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

За това помага и технологията Bass Turbo. Тя засилва въздушния поток, като същевременно намалява съпротивлението, което диафрагмата изпитва по време на вибрации. Резултатът е повече от внушителен.

Слушалките се свързват с телефона само с няколко докосвания, без значение дали той е с Android или iOS. Това става чрез Bluetooth 5.2. Ако имате устройство на Huawei то получавате функция за сдвояване при близост.

Звуковите настройки на слушалките могат да се настроят според предпочитанията ви в приложението Huawei AI Life.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

FreeBuds 5 идват с активно шумопотискане. Технологията използва трите микрофона във всяка слушалка, за да разпознава и отчита външните звуци. След това се задейства комбинация от хардуерна и софтуерна мощ, която неутрализира външните звуци, генерирайки "антизвук" - напълно противоположна на външния шум звукова вълна.

Изкуствен интелект изолира гласа ви от околните звуци, за да може отсрещната страна да ви чува по-добре при разговор. Инфрачервени сензори сканират вътрешността на ушната ви мида, за да настроят технологията специално за вашето ухо.

Скоростта на предаване на аудио към безжичните слушалки е светкавично бърза - 990 kbps. Те поддържат 96 kHz/24 битово HD аудио за чист висококачествен звук.

Всичко това им печели международен Hi-Res сертификат. Това е може би най-важното признание за тяхното качество. Слушалките имат висока разделителна способност, покриваща пълния спектър на звуците, които хората могат да чуват. Благодарение на това дори най-малкия детайл в любимата ви песен ще звучи по начина, по който авторите му са предвидили да звучи. С FreeBuds 5 всяка нота е вярна.

Слушалките идват и със сертификат IPX4, който гарантира устойчивост на прах, влага и дъждовни капки.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Какво можем да кажем за FreeBuds 5 извън техническите им характеристики.

Слушахме различни стилове музика на FreeBuds 5, за да проверим техните способности. Без значение дали слушате някой от басовите хитове на Cypress Hill или бесните китарни сола на Slayer, то резултатът е винаги един - уникално кристален и плътен звук.

Ако търсите безжични слушалки с плътен бас, то едва ли ще откриете по-добро предложение в ценовия клас на FreeBuds 5.

Акустичната музика и инструментите звучат ясно и вярно възпроизведени на FreeBuds 5, така че може спокойно да си пуснете Unplugged на Nirvana, докато се връщате от работа в шумния градски автобус.

Една от най-яките особености е, че можете да настройвате звуковите профили по ваш вкус в приложението Huawei AI Life и да запазвате до три персонализирани варианта. Така ще имате перфектните настройки за различните стилове, които слушате. Приложението позволява експерименти, така че сами да стигнете до верния за вас път.

Друго много важно нещо за FreeBuds 5 е обхватът им от 10 метра. А значението на тази характеристика може да се опише най-добре с личен пример. За мен подготовката за лятото започна с ремонт вкъщи.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Както знае всеки, ремонтирането върви много по-добре с музика. FreeBuds 5 позволяват телефонът ви да е на няколко стаи от вас, докато вие боядисвате стената с любимите си песни. Ехото в празната стая пък не се чува от отсрещната страна при разговор.

Освен това FreeBuds 5 с много прецизна система за контрол с докосвания.

Лично мен, особено ме впечатли и друга особеност на слушалките. Когато ги свалите от ухото си, те автоматично дават на пауза слушаната от вас песен. Слагате ги обратно и песента продължава от там, където е спряла. Хитрата технология е доста удобна при прибиране от работа или разходки в парка.

FreeBuds 5 поддържат технологията за двойно сдвояване, това означава, че може да ги свържете едновременно с лаптопа и телефона си. Прехвърлянето на от едното на другото устройство става по най-гладкия възможен начин.

Извънземна батерия

FreeBuds 5 идват с 42 mAh батерия в слушалките и 505 mAh в кутията за зареждане. Слушалките издържат 3 часа и половина с включено шумопотискане и 5 часа без него.

Калъфът осигурява до пет пълни презареждания. С изключено шумопотискане имате цели 30 часа с любимата си музика и подкасти. Това е повече от ден. Ако активирате ANC времето за слушане става 20 часа.

FreeBuds 5 поддържат бързо зареждане, което осигурява 2 часа слушане след 5 минути на зарядно устройство.

Зареждането на кутийката става с USB Type-C накрайник. Калъфът обаче поддържа и безжично зареждане.

Така Huawei отново успяват да предложат джаджа, с водещи за целия сектор показатели на батерията.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Точните слушалки за лятото

FreeBuds 5 идват с дизайн, който веднага грабва окото. Всъщност, не сме виждали други безжични слушалки с толкова оригинален и различен стил. Външният им вид моментално ги отличава от всичките им конкуренти.

Слушалките впечатляват и с характеристиките си. Те са леки и много удобни за продължително носене. FreeBuds 5 успяват да постигнат непостижимото. Те са едновременно с отворен дизайн, но прилепват плътно в ухото. Качеството на звука е изключително високо, а басът им е впечатляващо плътен.

FreeBuds 5 идват с невероятно издръжлива батерия, активно шумопотискане и поддържака на съвременни аудио технологии, като кодека LDAC.

Всички тези характеристики ги извеждат много пред конкурентите им в ценовия им клас. FreeBuds 5 на Huawei могат да се намерят в мрежата на А1, Yettel, Vicacom, Технополис и Зора на цена от 299 лв.

Huawei FreeBuds 5

Снимка: Huawei

*В материала има продуктово позициониране