Миналата година Amazon обяви, че гласовият асистент Alexa вече е на над 100 милиона устройства. Сега компанията казва, че Alexa вече е инсталирана на "стотици милиони" устройства, съобщава CNET.

В това влизат всички продукти на Amazon, които предлагат Alexa, както и съвместимите с гласовия асистент устройства на други компании. Alexa е в мноо смартфони, умни часовници, телевизори и си проправя път дори и в автомобилите.

Amazon отбелязва, че расте не само броят на устройствата, но и потреблението на Alexa. Използването на асистента за управление на умни домове се е удвоило. Alexa вече е интегрирана в над 100 000 устройства за умен дом от над 9500 компании.

Amazon продължава да търси нови и нови продукти и ползи от Alexa. По време на CES 2020 компанията ще представи още множество партньорства и възможности на гласовия асистент. Сред тях са и още автомобили, умни телевизори и т.н. Целта на Amazon е да запази темпото и да продължи да развива Alexa, за да задържа преднината си пред останалите конкуренти като Google и Apple.