Поредицата от рекордни тримесечия, които Apple отчита, продължава с резултатите за фисклното третото тримесечие, които компанията отчете във вторник. Приходите за периода са 81.43 млрд. долара, което е ръст от 36% на годишна база и е рекорден резултат за този период в историята на Apple. По-важното е, че с този резултат Apple буквално унищожава очакванията на анализаторите, които бяха за 73 млрд. долара приходи, като отчетената печалба е 21.7 млрд. долара, предава Mobile Bulgaria.

Интересното в случая е, че тези резултати се случват именно в това тримесечие. Обикновено този период е по-спокоен, тъй като потребителите започват да очакват следващите модели iPhone, които обикновено излизат през септември. Тази година обаче iPhone 12 продължава силното представяне, като отчита почти 50% ръст на продажбите спрямо миналата година. Част от причината е, че това са първите 5G телефони на Apple, които са част от агресивните предложения на мобилните оператори, включително в България.

Ръст има и при продажбите на Mac и iPad, съответно с 16.3% и 11.9%, като това е най-доброто представяне на компюттите на компанията за юнското тримесечие. Това е и най-доброто представяне на iPad от почти десетилетие, според Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple.

Фокусът върху услугите също води до добри резултати, като и тук приходите са рекордни за фискалното трето тримесечие на компанията. С това тенденцията за все по-голямо значение на услугите на компанията продължава, като годишният ръст при тях е 33%. По-подробни графики за резултатите на компанията можете да видите в Sixcolors.