Apple пусна готовата версия на iOS 13 за iPhone. Новата платформа може да се инсталира на всички модели iPhone от iPhone 7 и нагоре. Освен това скоро ще има и отделна версия за iPhone 6S.

Операционната система идва с доста новости. Сред тях тъмен режим, който прави целия интерфейс черен с бели букви. Промяната засяга и всички собствени приложения на Apple. Съвместимите приложения на трети лица също ще могат автоматично да се превключват в тъмния режим, когато той бъде пуснат на телефона.

Основните приложения на Apple също са обновени. При някои промените са по-малки, но при други като Photos и Reminders има доста новости, обновен интерфейс и допълнителни функции.

Apple е въвела и доста промени в начина, по който приложенията ще използват данните за местоположение. Потребителите вече ще могат да ограничават приложенията да събират тази информация само веднъж или само когато са отворени на дисплея. iOS ще предупреждава и когато приложения се опитват да събират тези данни в други моменти.

Сред другите новости са още дребни ъпдейти в интерфейса, като по-лесно управление на звука, изчистен дизайн от ненужно много елементи. Дори гласът на Siri е леко изменен и подобрен. Най-сетне има възможност и за писане по клавиатурата чрез плъзгане на пръст по нея.

Както с всеки нов софтуер обаче, първите ревюта споделят и за бъгове. Някои функции не работят гладко. Това ще бъде оправено с допълнителни ъпдейти.