Като компания Facebook винаги е залагала много на новите технологии и в частност на виртуалната и добавената реалност. Най-голямата социална мрежа работи по създаването на редица продукти в тази област и софтуер за тях. Един от проблемите, с които се сблъсква обаче, е липсата на достатъчно съдържание. В опит да реши този проблем Facebook обяви, че пуска безплатен онлайн курс за VR специалисти - Spark AR Curriculum, който е в партньорство с Facebook Blueprint.

Обучението е насочено към създатели на съдържание, които имат желание да се развиват на това поприще. Цялото обучение ще е разделено на различни курсове, като първият наличен в учебната програма Spark AR е Spark AR Foundations. В него чрез видео инструкции може да се научат основите на AR дизайна и първите стъпки в създаване и публикуване на подобни ефекти във Facebook и Instagram.

Курсът е разработен от водещите AR специалисти в социалната мрежа и експерти в индустрията като Оми Ахигбе и Люк Хърд. В три отделни части с обща продължителност около седем часа те провеждат практически упражнения и лекции. Записалите курса ще получат достъп и до допълнителни съвети и инструменти за създаване на AR ефекти.