Безжичните слушалки стават все по-често срещани в днешно време и за това си има причина. По качество на звука те не отстъпват на своите жични предшественици, но удобството от тях е незаменимо. Веднъж сдобили се с безжични слушалки вие забравяте за разплитане на кабелите на престоялите в джоба "тапи" и слагате точка на притесненията от възможно закачане в клони при бягане или каране на колело в пресечена местност.

Не всички безжични слушалки обаче са равни. Някои определено са по-добри от други, като разковничето се крие в технологиите, с които разполагат те.

След няколко седмици прекарани в тестове на най-добрите предложения на пазара, изводът ни е, че FreeBuds 3 на Huawei безспорно са най-добрите безжични слушалки, които може да си купите.

Вижте как изглеждат безжичните слушалки FreeBuds 3 на Huawei >> >> >>

Защо FreeBuds 3 изпъкват пред предложенията на Apple и останалите си конкуренти?

Технологично превъзходство

Китайската компания води пред останалите в сегмента с една революционна иновация. FreeBuds 3 на Huawei са първите в света безжични слушалки с истинско активно шумоизолиране.

Без значение на колко шумно място се намирате, вие ще се радвате на кристален звук. Изолацията от околната среда е особено приятна, когато сте в метрото и трябва да се справяте едновременно с шума на влака и разговорите на хората около вас. Може да забравите и за какафонията, съпътстваща пътуването с родните автобуси.

Технологията за интелигентно шумопотискане на Huawei е наистина хитра. Тя разчита на микрофона в слушалките и мощния им процесор. Те работят в комбина и анализират фоновия шум в реално време. Софтуерът на слушалките генерира форма на вълната на този шум, като след това създава негова вълнова противоположност. Последната се използва за активното премахване на фоновия шум.

Huawei FreeBuds 3 ви позволяват да забравите за дразнещия шум

Снимка: Huawei

Huawei се превръща в първата компания усъвършенствала и приложила толкова добре технологията за активно шумопотискане. Apple остават технологично назад. Някои от моделите им също експериментират с технологията за активно шумопотискане, но резултатите далеч не са толкова драстични и революционни.

Шомопотискането обаче не се проявява единствено при слушането на подкаст или песен. То се оказва още по-полезно при разговор.

Благодарение на интелигентната си технология FreeBuds 3 премахват фоновия шум по време на разговори и едновременно с това повишават тоналността на гласа ви. Без значение къде се намирате, обажданията звучат като разговор лице в лице.

За последното помага още една хитра технология. Слушалките разполагат със специален сензор, който улавя вибрацията от челюстта на човешкото лице. Процесорът на FreeBuds 3 използва това за да подобри допълнително качеството и отчетливостта на разговорите.

Внимание заслужава и приложението AI Life То позволява шумопотискането да се регулира - дали да е пълно, дали да го оставиш в някаква степен само, за да чуваш все пак какво става наоколо, например по улицата, за да не си в пълна изолация, което е опасно и т.н. Най-доброто е, че приложението работи на всеки телефон, независимо от марката му - нещо с което не може да се похвалят слушалките на Apple.

Това обаче далеч не е единственото предимство на FreeBuds 3.

Дизайн и звук

Слушалките са проектирани за по-комфортно и стабилно носене. Липсата на свързващ ги кабел е много важна, тъй като сега можем да говорим за едни наистина безжични слушалки.

Веднъж сложили ги в своето ухо вие ще забравите, че те са там. Това се дължи не просто на ергономичния им дизайн, но и на факта, че теглото на едната слушалка е едва 5 грама. От личен опит може да се каже, че един работен ден, както и едночасовият път до офиса и на обратно може да се изкара без свалянето на FreeBuds 3.

Huawei FreeBuds 3 са изключително удобни за носене в ухото

Снимка: Huawei

Приятен е и факта, че слушалките разполагат със сензори за управление чрез жестове.

С двойно докосване на дясната слушалка се включва и изключва музиката, а двойно докосване на лявата слушалка активира или спира активното шомоизолиране. Сензорите отчитат свалянето на слушалките и автоматично поставят на пауза това, което сте слушали. При повторното слагане на слушалките вие може да започнете от там, от където сте спрели. Ако това командата с жестове ви дразни, вие може да я спрете.

Сертификацията IPX4 гарантира, че устройството издържа на намокряне от пот или дъжд.

Аеродинамичният дизайн на микрофона пък ефикасно да минимизира звука на вятъра, което ще позволи да ви чуват перфектно от другата страна на линията, докато се разхождате навън във ветровит ден, докато тичате или карате велосипед.

Бързата и стабилна връзка с телефона се гарантира от най-новото поколение на Bluetooth технологията, намерила място в слушалките на Huawei. Благодарение на нея всякакви забавяния и прекъсвания остават в миналото.

Що се отнася до звука, то инженерите на Huawei заслужават истински адмирации. Слушалките разполагат с 14 мм динамични говорители, които вадят плътен и наситен звук.

Huawei FreeBuds 3

Снимка: Huawei

Басът е силен, мощен и пронизващ, което дава усещане за слушане на музика в студийни условия.

Инструменталите и екстремните вокали на по-тежките метъл песни звучат повече от перфектно на Huawei FreeBuds 3.

Не на последно място, слушалките са налични в три цвята. Това са черното, бялото и червеното. Последният цвят е наличен от скоро и е наистина изглежда повече от добре.

Ако искате да изпъквате - заложете на червените Huawei FreeBuds 3

Снимка: Huawei

Батерия

С едно зареждане слушалките издържат около 4 часа. Те обаче идват в стилен калъф-батерия, които позволява безжичното им зареждане. Ако калъфът е зареден, то вие ще може да възобновите живота на слушалките си поне 4 пъти. В оптималния вариант вие може да слушате 20 часа музика.

Самият калъф се зарежда чрез USB-C порт, като напълването на батерията отнема по-малко от час. Налично обаче е и безжично зарядно, което прави процедурата по зареждането на калъфа още по-лесна.

Извод

Безжичните слушалки на Huawei могат да работят с всеки един Android смартфон, което значително ви улеснява като потребители.

FreeBuds 3 са значително по-достъпни от преките си конкуренти от Apple. Освен това слушалките на Huawei предлагат по-добър звук и повече върхови технологии.

FreeBuds 3 на Huawei са идеалното решение за всеки, които слуша подкаст на път за работа или иска да се радва на кристалния звук на любимите си песни докато кара колело или тренира във фитнеса.

Зареждането в калъфчето е повече от лесно

Снимка: Huawei

От всичко казано до тук можем да заключим, че Huawei FreeBuds 3 са най-добрите безжични слушалки на пазара. Такава е и оценката на най-голямото изложение за потребителска електроника IFA в Германия, което присъди на FreeBuds 3 не една, а цели три награди Best of IFA 2019.

Huawei FreeBuds 3 могат да се закупят за 349 лева. А1, Теленор и Виваком обаче предлагат революционните слушалки на още по-изгодни цени при подновяване или сключване на договор.