Италианският бранд за спортни автомобили Ламборгини преобразува един от отделите на своя завод в Сант Агата Болонезе, за да произвежда хирургически маски и защитни плексигласови екрани. Маските ще бъдат дарени на болница Сант Орсола-Малпиги в Болоня, където ще се използват в борбата срещу пандемията Covid-19, предава technews.bg.

В инициативата за солидарност е ангажиран персоналът на компанията, който произвежда интериор и специално оборудване за автомобилите Lamborghini. Отделът ще изготвя 1000 маски на ден, както и 200 броя медицински щитове с помощта на 3D принтери, които се използват в производството на въглеродни влакна и от отдела за изследвания и разразработки.

Дейността на предприятието е одобрена и подкрепена от властите на регион Емилия-Романя и се провежда в сътрудничество с университета в Болоня. Катедрата по медицински и хирургически науки ще контролира валидирането на медицинските изделия, произведени от Ламборгини, преди доставката им в болница.

"По време на тази спешна ситуация чувстваме необходимостта от конкретен принос. Болницата Сант Орсола-Малпиги е институция, с която от години имаме взаимовръзки, както чрез професионални консултации за насърчаване на програми за защита на здравето на нашите работници, така и в изследователски проекти", казва Стефано Доменикали, председател и главен изпълнителен директор на Automobili Lamborghini.

"Ние ще спечелим тази битка заедно, като работим в съюз, подкрепяйки онези, които са начело в борбата с пандемията всеки ден", допълва мениджърът.

В знак на единство и подкрепа за цялата нация, изправена пред бедствената ситуация с коронавируса, всяка вечер Ламборгини осветява историческите сгради на централата в Сант Агата Болонезе с цветовете на италианския флаг.