Любопитно видео показва как технологичният журналист Брент Роуз тества екзоскелет, който му дава неочаквана сила. Разработката е на базираната в Сан Франциско, САЩ компания Roam Robotics.

Както Роуз обяснява в клипа, той е имал проблеми с коленете. Но с колянната скоба на компанията, носеща името Forge, журналистът успява да пренесе продуцента на видеоклипа по пожарникарските стълби в близост. В същото време мъжът изобщо не се поти по време на това начинание. Това показва колко далеч е стигнала технологията и колко много възможности дава тя на един човек.

Роуз също така успява да скочи от висока платформа с 50 килограма тегло на раменете си - нещо, което, по думите му, в друга ситуация би го изпратило на месеци физиотерапия. Екзоскелетът обаче осезаемо омекотява въздействието на физическото натоварване.

Все пак устройството има своите граници, особено когато не се използва по предназначение. Макар и технологично впечатляваща, скобата Forge не позволява на Брент Роуз да прекалява с баскетбола. "Помислих си, че мога да летя и сега се чувствам глупаво", споделя разочарованият журналист във видеото.