Microsoft обяви, че преименува пакета от приложения Office 365. Новата услуга Microsoft 365 ще стане достъпна на 21 април, като ще предложи и редица иновации, съобщи CNET.

Новост в Microsoft 365 е универсалното приложение Microsoft Family Safety за контрол на времето пред екрана и проследяване на местоположението на близките хора, предава technews.bg.

Други нововъведения са функциите на Microsoft Teams за използване извън работа, както и интелигентната услуга за подобряване на качеството на текста Microsoft Editor.

В допълнение, месинджърът Skype се сдобива с безплатна функция "Meet Now", която позволява стартиране на видеоконференция с три клика. Участниците в нея не е необходимо да имат акаунт в Skype или приложение на своя компютър.

"Microsoft 365 е еволюция на Office 365, която използва нови възможности за изкуствен интелект (AI), разнообразие от съдържание и шаблони, както и силата на облачните изчисления за подобряване на уменията за работа с текст, презентации и дизайн", казват от Microsoft.

В рамките на Microsoft 365 се предлагат два абонамента: индивидуален (Personal) за 6,99 долара на потребител месечно и семеен (Family) за 9,99 долара, който може да се ползва от 6 души.