Коронавирусът промени доста плановете на технологичните компании в представянето на новите им модели. Motorola вече отложи едно свое събитие, което трябваше да е в рамките на Световния мобилен конгрес, а телефоните от него така и не видяха бял свят официално. Все повече обаче се увеличават спекулациите относно предстоящите апарати, които ще видим в даден момент на пазара.

Флагманът на компанията, за който вече има доста информация Motorola Edge Plus ще е с извит екран и камера със 108 мегапикселов сензор. На пазара явно ще има и по-достъпен модел, разновидност на флагмана, който ще е с подобен дизайн, но по-скромни характеристики.

Новият смартфон ще е с екран от 6,67- инчов размер, работещ във Full HD+ резолюция и ще е с 90 Hz опреснение. В модела, който вероятно ще се казва само Motorola Edge ще има 64-мегапикселов сензор, а чипсетът ще е Snapdragon 765. Освен него в конфигурацията ще има 6 GB RAM и 128 GB вградена памет., а батерията ще е с капацитет от 4500 mAh, а моделът ща има още microSD Слот и 3.5 мм жак за слушалки.