От хилядолетия човечеството мечтае да се докосне до звездите, но едва от около 60 години тази мечта е осъществима благодарение на развитието на ракетните технологии.

Ракетите не са най-ефективният метод за извеждането на товари в Космоса, защото по-голямата част от тяхното тегло е заето от гориво, въпреки това, те са може би най-зрелищният метод за напускане на пределите на нашата планета.

Нито космическият асансьор, космическото оръдие или електромагнитният катапулт биха произвели спектакъл, като изстрелването на една ракета. Не е за подценяване и фактът, че останалите технологии по една или поради друга причина все още не са се доказали, а може и никога да не излязат извън чертожната дъска.

Благодарение на ракетните двигатели човечеството не просто излезе в орбита и посети Луната, не просто създаде способи за глобална комуникация, но и започна много по-подробно да проучва Слънчевата система, разбирайки, че водата в течно състояние се среща и на други светове - луните на Юпитер, Сатурн и дори на Марс.

Може би в близко бъдеще ракетите ще стоят в основата на отговора на най-важния въпрос - сами ли сме във Вселената? Именно поради тази причина ще ви покажем някои от най-красивите и зрелищни изстрелвания на ракети към Космоса.

Вижте снимките >> >> >>