По-рано през годината Nvidia предупреди, че недостигът на графични процесори може да продължи до края на настоящата година. Сега обаче от компанията ревизираха тази прогноза и очакват проблемите да обхванат и голяма част от 2022 г., предава Mobile Bulgaria.

За това съобщава Главния изпълнителен директор на компанията Дженсен Хуанг. Той говори по време на конферентен разговор свързан с приходите на компанията за второто тримесечие на финансовата 2022 на Nvidia, което приключва на 1 август 2021. Компанията обаче остава отдадена на осигуряването на адекватни наличности в дългосрочен план.

Въпреки недостига на чипове, Nvidia отчита рекордни приходи от 6.51 милиарда долара през тримесечието. Това представлява ръст от 68% на годишна база. Чистата печалба е 2.374 милиарда долара, а това е с цели 282% повече спрямо миналата година.

Гейминг подразделението на компанията генерира 3.06 милиарда долара от приходите, като тук скокът е 85%. Приходите от дивизията за центрове за данни достигат 2.37 милиарда долара, а това е с 35% повече от миналата година.