Редица източници в мрежата съобщават, че HMD Global се готви да пусне следващия смартфон Nokia от среден клас - Nokia Style+. Информация за него вече се появи на уебсайтовете на редица регулатори по света.

Кодовото име на устройството е TA-1448. Той вече е включен в базите данни на Wi-Fi Alliance и на Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC). Очаква се устройството да бъде представено скоро.

Известно е, че смартфонът ще бъде снабден с процесор с вграден 5G модем, но точният модел на чипа не е разкрит. Според слуховете това може да е продукт като Snapdragon 480 Plus, разработен от Qualcomm. Решението съдържа осем ядра Kryo 460 с тактова честота до 2,2 GHz, графичен ускорител Adreno 619 и модем Snapdragon X51 5G.

Ще бъде включена тройна задна камера. Тя ще комбинира 48-мегапикселов основен сензор, 5-мегапикселов модул с широкоъгълна оптика и 2-мегапикселов сензор. Предната камера ще може да създава 16-мегапикселови изображения.

Посочените широчина и височина на панела на модела са 76,4 мм. и 166,1 милиметра. Захранването ще се осигурява от батерия с капацитет 4900 mAh и поддръжка на 20-ватово зареждане. Операционната система е Android 12 в готов вид.