Тази година не видяхме големи промени в дизайна на серията iPhone 13, но това не значи, че Apple не работи по нещо ново. Това потвърждава Марк Гурман от Bloomberg, който в своя нюзлетър Power On посочва, че iPhone 14 ще донесе пълен редизайн, който ще е видим във всички модели от серията, предава Mobile Bulgaria.

Това не е първата информация по темата, но промяната не е изненадваща, защото с малки промени Apple се придържа към дизайна, който въведе с iPhone X. Наскоро се появи информация, че догодина компанията ще изостави изрязаните дисплеи за сметка на отвор за селфи камерата, но тя се отнасяше само за iPhone 14 Pro.

Този дизайн подсказва, че сензорите за Face ID вероятно е бъдат скрити под дисплея. Предстои да разберем каква ще е промяната при останалите модели, но информацията на Гурман подсказва, че и те ще преминат през пълен редизайн, така че не е изключено и те да предложат подобни промени.

Що се отнася до бъдещите модели вече се появи информация, че компанията смята да изостави iPhone mini и на негово място да предложи нов модел iPhone 14 Max. Така в серията ще има iPhone 14, 14 Max и две Pro версии. Apple работи и по скрит под дисплея Touch ID, но не е ясно дали технологията ще е готова за дебют догодина.