Наскоро се появи информация, която сочеше, че Apple възнамерява да пусне новия си по-достъпен смартфон iPhone 9 през март. Сега обаче източник от компанията, цитиран от Cult of Mac споделя, че премиерата на устройството е отложена за неопределено време. Освен това е доста вероятно да бъде отменено и събитието за разработчици WWDC, тъй като властите в област Санта Клара са забранили събиране на над 1000 човека на едно място, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как ще изглежда iPhone 9 >> >> >>

Основният фактор, който ще доведе до отлагането на премиерата на iPhone 9, е нарушението на веригата за доставки на компоненти в Китай. Това е следствие от мерките предприети срещу разпространението на новия коронавирус в страната. Apple все пак има резервен план за анонс на устройството, но той няма да бъде обявен официално, тъй като положението е доста нестабилно.

Според източника на изданието се отлага премиерата на два основни продукта, като най-вероятно освен смартфона, става дума и за новия iPad Pro. Първоначално се очакваше устройствата да бъдат представени в средата на март, а след това анонсът им е бил отложен за края на месеца. Сега изглежда ще трябва да изчакаме повече.

Очаква се iPhone 9 да включва чипсет A13 Bionic в комбинация с 3GB RAM, както и нова LCP антена, която би трябвало да подобри мрежовата свързаност. Силният хардуер обаче ще бъде съчетан с единична задна камера и LCD дисплей. Дизайнът на устройството ще напомня iPhone 8. Цената за САЩ може да е 399 долара.