В неназована база се виждат товарни военни автомобили, които теглят "фургони". Номерата на камионите са скрити, а на пръв поглед не става ясно какво има във фургоните.

Публикуваното от руското министерството на отбраната видео обаче показва, че във фургоните се крият елементи от лазерното оръжие "Пересвет", което е кръстено на Александър Пересвет, руски духовник, който, заедно с армията воюва срещу Златната орда през средновековието.

Всъщност имената на всички нови руски оръжия бяха дадени от руснаците, след организирана в интернет анкета.

Вижте резултатите й >> >> >>

Що се отнася до бойната система "Пересвет" тя със сигурност не може да се нарече средновековна, а целта и е борба със самолети, дронове и предимно вражески ракети - било крилати такива или дори навлизащи в атмосферата ядрени бойни глави.

Не е известен броят на комплексите приети на въоръжение, но руските медии вече спекулират с персонала работещ с лазерното оръжие. Според тях той преминава специален курс на обучение, включващ много модерен симулатор, като това става във Военно-космическата академия "А. Ф. Можайски" в Санкт Петербург.

Редно е да се отбележи, че ефективността на лазерните оръжия все още е спорна, като тя се влияе изключително много от атмосферните условия и отразителните способности на набелязаната цел.

Facebook търси предатели-руснаци >> >> >>