Създателят на TikTok, китайската компания ByteDance, подготвя голям план за навлизане в сегмента на игрите за мобилни устройства. ByteDance иска да атакува първото място на Tencent и вече има огромен отдел за игри, съобщава Bloomberg.

Екипът вече е над 1000 души, като ще започне с игри за запалените геймъри. Заглавията ще са насочени както към китайските потребители, така и към тези по целия свят. Очаквано, компанията отказва да коментира плановете си. Тя не потвърждава, но и не отрича, че има интерес към гейминг индустрията.

Според източниците на Bloomberg обаче, намеренията на ByteDance са доста сериозни. През миналата година компанията е придобила няколко по-малки студия за разработка на игри. Освен това е привлякла и доста специалисти в бранша от други големи компании.

Първите игри ще предлагат мултиплейър функции с елементи от китайски фентъзи истории, митология и т.н. За сега не е известно кога компанията ще представи първите си заглавия, но най-вероятно ще следват популярния в момента формат да са безплатни за игра, но с платено допълнително съдържание.