Историческата city-building поредица Anno се заражда преди малко повече от две десетилетия с излизането на Anno 1602: Creation of a New World. Ако сте фенове на старите игри в поредицата или искате да се докоснете до тях по един неподправен начин - вероятно ще ви е интересно да научите, че се задава Anno History Collection, която ще излезе за PC на 25-ти юни.

Колекцията ще струва $40 и ще включва първите четири игри от поредицата: Anno 1602, Anno 1503, Anno 1701 и Anno 1404, заедно с всички техни експанжъни. В публикацията, чрез която UbiSoft обявиха предстоящата колекция, те обявиха и че тя ще получи някои подобрения, като поддръжка на 64-битови операционни системи, заедно с подобрена производителност и стабилност, поддръжка на 4К резолюции (дано да е с една идея по-добре реализирано от простото "отключване" на резолюцията, каквото видяхме в Age of Empires 2 HD), пълна мултиплеър поддръжка чрез Uplay и пълна съвместимост със стари сейфове.

Поредицата предлага богат геймплей, включващ стратегия, city-building, изследване на нови територии, балансиране на икономиката и микромениджмънт на търговията и другите снабдителни вериги. Ще имате възможност да закупите игрите и по отделно, но всички ще са налични само в Uplay, иначе някои от тях (като Anno 1701) ще са налични и в Epic Games Store, а Anno 1404 освен в до тук изброените ще е налична и в Steam.