Google тества нов външен вид за началната си страница, съобщи TheRegister. Новият изглед е с по удебелени графики и изглежда доста подредено. Не е ясно дали това ще замени досегашния изглед на началната страница на търсачката. Логото на Google има добавени 3D сенки и изглежда обемно. Бутоните са със синя преливка и когато се въвежда текст и излиза предполагаемата търсена дума, те стоят видими отгоре. Новият външен вид вероятно е вдъхновен от Google Wave.

В търсените резултати отляво се появява лента позволяваща бърз достъп до търсене със същия израз на изображения, видео, новини и други. В лентата също се показват връзки към заявки за подобни търсения, както и възможност за филтриране на резултати според датата на обхождане на сайтовете. Тоест може да се напише „Световен шампион F1“ и при зададена година ще се получават различни резултати.

Нетърпеливите и любопитните могат да видят и използват новия дизайн, като се възползват от трик публикуван на Google Blogoscope. Трябва да се излезе от Google акаунта. След това се отива на Google.com и се поставя следния текст в лентата за въвеждане на адреси:
javascript:void(document.cookie=“PREF=ID=20b6e4c2f44943bb:U= 4bf292d46faad806:TM=1249677602:LM=1257919388:S=odm0Ys-53ZueXfZG;path=/; domain=.google.com”);

При браузър Firefox ще се види един въртящ се кръг на мястото където излиза икона на сайта, след като спре, командата за изчистване на бисквитките е изпълнена. Ако има зададена страна България на браузъра (при написването на google.com има пренасочване към google.bg), трябва да се избере връзката Google.com in English. ( http://www.google.com/ncr/ ). След презареждане на страницата новият дизайн вече е на лице - началната страница има нов външен вид. А на страницата с търсени резултати са добавени нови възможности, обаче не всички услуги го поддържат в Gmail, Google News и Google Maps липсва.