Приключи конкурсът по програмиране на Датекс и Майкрософт България на тема "Разработване на софтуерен модул за намиране на оптимален маршрут от точка А до точка Б чрез средствата за масов градски транспорт - метро, автобуси, тролейбуси, трамваи.“ Той бе обявен в началото на ноември и за участие са се регистрирали над 100 участници.

"Решения изпратиха 10 участника. 5 от решенията не бяха класирани, защото не отговаряха на всички критерии“, поясниха от двете компании. На първо място в конкурса е отличен проектът на Младен Стойчев. Втори се нарежда Атанас Атанасов, а третата позиция заема Свилен Марчев. Следват проектите на Николай Неделчев (4-о място) и Веселин Георгиев.

Наградите на първите трима участници ще бъдат раздадени между 25 и 29 януари 2010 г. в офиса на Датекс. Точната дата и час ще бъдат определени допълнително. От компанията съобщиха, че всички 10 участници, предали решения, ще получат по една допълнителна награда от Майкрософт България.

Новата услуга "Намери маршрут с градски транспорт" в bgmaps.com ще бъде активна през март 2010 г. Нейната цел е да бъдат улеснени гражданите на София, които ежедневно ползват градския транспорт, да планират по-добре времето си.