Вчера, Google Inc, Intel Corproration и Sony Corporation обявиха плановете си да създадат "Google TV", съобщава Ройтерс. Опитите на Google да въведе интернет във всяка всекидневна в САЩ продължават! Въпреки че Microsoft Corporation и Apple не пропускат възможността да се посмеят на амбициите на компанията.

Но, телевизията е атрактивен бизнес, в който Google иска да разшири доходоносната си интернет политика, която им носи милиарди долари всяка година. През 2009 компанията регистрира печалби от 23.7 млрд. долара благодарение на успешната си рекламна стратегия.

Целта на инициативата на "Тримата големи" е интегрирането на интернет системи в домовете на хората - едно устройство за гледане на видеофилми и онлайн телевизия. Японската компания Sony, обяви че още през тази есен ще пусне на пазара новите устройства, които ще работят с процесорите на Intel, съобщава агенция Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

"Гугъл ТиВи е нова платформа, която според нас ще промени бъдещето на телевизията" е казал говорителя на компанията Риши Чандра на конференция в Сан Франциско, съобщава Франс прес, цитирана от БТА. Технологията, която гигантът ще внедри се опира на Андроид, с която работят все повече мобилни телефони. Телевизорите ще са свързани с интернет пряко или с декодер. "За потребителя няма значение откъде идват предаванията, дали от пряко телевизионно излъчване, от видеозапис или от интернет. Той иска само да може да ги гледа", отбеляза Чандра.