Интернет предоставя неограничени възможности за наблюдение в реално време на работата на управляващите - общини, съдилища, прокуратура, полиция, митници, данъчни власти. Това обяви на пресконференция в БТА Даниел Каменов, един от ръководителите на проекта "Власт БГ".

Ще могат да се наблюдават сесии на общински съвети, пресконференции, съдебни дела, публични търгове и др. Влизайки на сайта www.vlastbg.com, гражданите ще могат да гледат в реално време какво се случва в техния административен район. Сайтът ще бъде в помощ и на медиите, тъй като ще могат да получават информация от различни точки на страната.

Сайтът предоставя информация без опосредстващи звена - репортери, които редактират, резюмират или адаптират. Информацията ще стига до вас в напълно автентичния си и необработен вид.

"Власт БГ" публикува информацията във текстов формат, видео репортажи и снимки.

Проектът "Власт БГ" е некомерсиален и се реализира с изключителното съдействие на "Мегалан Нетуърк", "Media Live.bg" ЕООД и група експерти-консултанти от неправителствения и от IT сектора.

Проектът "Власт БГ" е идея и разработка на Сдружение "Граждански контрол"  и група експерти от неправителствения сектор. Организацията работи в последните 2 години усилено за укрепване на гражданското общество и за засилването му като фактор-коректив на държавното и местно управление.