Гугъл (Google Inc.) планира да наеме на работа над 2000 души в световен мащаб, за да увеличи персонала си на фона на навлизането на нови пазари и битката с бързо развиващите се конкуренти  за талантливи кадри, предаде Ройтерс.
Най-голямата в света интернет търсачка , чийто главен финансов директор през септември заяви пред инвеститорите, че интернет индустрията води “война за таланти“, е обявила на уебсайта си 2076 свободни позиции.
Акцията по наемане на персонал е предприета на фона на поредица от над 20 придобивания тази година, след които редиците на Гугъл вече превишават 23 300 служители към края на септември - с 18 процента повече в сравнение с началото на годината.    Разкритите позиции са предимно за инженери и специалисти по продажби, като около половината от тях са в САЩ. Някои от работните места са вписани като временни, но повечето изглежда са на пълен щат, отбелязва Ройтерс.
Този месец Гугъл обяви, че вдига заплатите на всичките си служители с 10 процента от 2011 година - мярка, възприемана от  много от представителите на сектора като опит на компанията да  задържи най-добрите си служители.