Краят на една връзка или дори браковете започват във Facebook. От "невинния" флирт може да се стигне до сериозни неща, понякога дори и между женени хора по Интернет, чрез популярната социална мрежа. От тези "онлайн" разговори, последвани от безброй "харесвания", може да се стигне и до "офлайн" връзка.
Според американски уебсайт, в САЩ, Facebook се смята като основна причина за един на всеки пет развода, съобщи БГНЕС.
Много казват, че е забавно да гледаш какво правят другите, какво говорят или да разглеждаш снимките им. Facebook предлага чувството за достъп до интимните преживявания на другия. Но това е едно погрешно усещане. Колкото и приятен да бъде, в определен момент, Facebook ни отделя от любимите хора, колкото повече се задълбочаваме в общуването чрез него. Стар приятел, който виждате онлайн в късен час, може да предизвика реакция на отчужденост в сегашния ви партньор.
Любовните авантюри не са задължително целта, заради която хората посещават Facebook, но може да се стигне и до тях. С други думи, в някои случаи, дистанцирането от Facebook може да се окаже полезно за преодоляването на трудни моменти във вашия живот.