Новата глобална мрежа за споделяне на информация ще предоставя на своите потребители възможност за лесно, достъпно и ефективно получаване и разпространяване както на новини, така и на снимки, мнения.
Идеята за Wellwer.com се ражда в края на 2010 година от Янислав Илиев, студент по Маркетинг в ПУ "Паисий Хилендарски".

Неговата цел е в бъдеще, чрез социалната мрежа, да се подкрепят различни благотворителни каузи, организации и фондации, като услугите на сайта са напълно безплатни. "Wellwer е социална мрежа, но това не означава, че е аналог, подобие или клонинг на Facebook.
Хората толкова са свикнали с Facebook, че когато чуят "социална мрежа" се сещат само за тях, а това е голяма грешка", заяви Янислав Илиев пред БГНЕС.

"Ние се опитахме да направим нещо доста по-различно, защото ако се опитваме да правим тяхно копие, то това би било обречено на провал. Не искаме хората да ни сравняват с Facebook, а когато отворят страницата на Wellwer да останат изненадани", продължава амбициозният студент. "Нека не забравяме, че големите и развити световни мрежи са резултат от труда на хиляди хора години напред - нещо, което на нас тепърва ще ни предстои", казва Янислав Илиев.

Въпреки че новата мрежа иска да се разграничи от лидера Facebook, има възможност, която не изисква задължително нова регистрация на сайта на Wellwer. Илиев е свързал профилите на неговата социална мрежа с американския гигант и така тези, които вече имат профил във Facebook могат директно с него да използват и Wellwer.com.

Това, което ни отличава значително от всички подобни сайтове и мрежи е, че ние сме свързали градовете в социалната мрежа. Всеки един град по света има собствена страница във Wellwer, където ще се събира цялата изпратена информация от потребителите, живеещи в дадения град. За по-голямо удобство, потребителите ни ще могат да добавят всеки град в "Любими" и така могат по-лесно да следят какво се случва в тях, разказа още създателят на мрежата. Wellwer е и място за правене на бизнес, за популяризиране на дейности, промотиране на стоки и услуги и намиране на нови клиенти.

Илиев добави още, че Wellwer е много удобна платформа за собствениците на сайтове и блогове, които могат да публикуват интересни новини, статии и материали и освен да привличат интернет трафик, ще оптимизират допълнително страниците си, тъй като всички линкове в мрежата са dofollow, тоест тези линкове ще се индексират по-добре в търсачките.

"Www.Wellwer.com тъкмо стартира и тепърва ще се добавят нови и нови неща и възможности, както за бизнес потребители, така и за частни потребители. Не можем още да дадем категорична информация какво ще включим, но имаме интерес към игри, чат, видео, като в същото време запазим тематиката на мрежата", заяви още Янислав Илиев.