С годините популярното приложение за комуникация Messenger се сдоби с прекалено много функции, които не само направиха неговия интерфейс по-претрупан, но и се отразиха на работата му. Facebook е наясно с това и по-рано през годината ни подсказа, че ще предприеме мерки за промяна на ситуацията. Работата по редизайна вече е приключила и през идните седмици новия външен вид на Messenger 4 ще достигне до милионите потребители на софтуера, предава Mobile Bulgaria.

Досега интерфейса на приложението имаше цели 9 таба, между които трябваше да се преминава при ползване на различните функции, но с новото издание броят им е съкратен до едва 3, което би трябвало значително да опрости навигацията.

Основната секция е посветена на чатовете ви. В горната част на прозореца е поставен бутон за камерата за бързо споделяне на снимки и видео. Добавени са нови опции за персонализация на чатовете с повече цветове.

Следващата секция съдържа списъка с контакти, показва кой е онлайн и дава бърз достъп до публикуваните от приятелите ви истории. И накрая стигаме до таб Discover, който ще улесни връзката ви с бизнес страници и наред с всичко останало ще ви осигури достъп до игри. Facebook посочва, че по-късно ще бъдат активирани и други функции като например тъмна тема, която би трябвало да направи работата с приложението по-лека за очите. Имайте предвид, че функциите за комуникация на Messenger не се променят, просто наличните опции ще са по-лесни за откриване и употреба.