Facebook обяви, че пусна специализирано гейминг приложение, с което ще се опита да конкурира Twitch и YouTube. Софтуерът се казва Facebook Gaming и засега е наличен само за Android, но според TechCrunch компанията ще пусне и версия за iOS след като получи одобрение от страна на Apple, предава Mobile Bulgaria.

Приложението позволява да играете някои неангажиращи игри с приятели без да се налага да инсталирате нищо друго, но основния му фокус е гледането или пък стартирането на стриймове с видео от игри. Бутонът Go Live позволява на всеки да започне да предава видео от своите любими игри, а при първото стартиране на приложението получавате достъп до предложения за следване на популярни игри и стриймъри.

Facebook Gaming дава възможност да общувате с другите потребители, които гледат същото видео, и за момента не включва реклами, а монетизацията е ограничена до т.нар. stars, които могат да се купуват за употреба в чатовете на любимите ви стриймъри. Според информация от Facebook компанията е ускорила пускането на приложението като директен отговор на пандемията от COVID-19.