От няколко месеца Facebook разработва ново приложение LOL, насочено към аудиторията на тийнейджърите. Проектът всъщност е специална лента за преглеждане на мемове, GIF анимации и забавни видеоклипове, става ясно от публикация на TechCrunch, позоваваща се на многобройни източници.

В отговор на журналистическо питане Facebook потвърждава, че в момента извършва закрити тестове на LOL сред неголям брой потребители в САЩ. Самият проект се намира на етап на разработка, предава technews.bg.

Възможностите на LOL тестват стотици ученици от горните класове, които са подписали договори да не разгласяват участието си в проекта и каквито и да е подробности за него.

Съдържанието на LOL се подбира автоматично от популярни страници с мемове във Facebook и се разделя на категории като "For You" (За теб), Animals (Животни), Fails (Провали), Pranks (Шеги) и др. Освен това потребителите могат да качват собствени клипове или да добавят адрес за автоматично зареждане на видео в LOL.

Разработчиците на Facebook все още не са решили дали да направят LOL част от услугите на голячата социалната мрежа или да позиционират лентата за тийнейджъри като самостоятелно приложение.