След като беше премахнато от Facebook събитието "Storm Area 51" (Щурмувай Зона 51) беше възстановено преди ден от социалната мрежа. Нейни представители са побързали да заявят, че премахването е било по грешка.

Припомняме, че онлайн събитието е насрочено за 20 септември и преди да бъде изтрито от Facebook в него бяха записани над 2 милиона потребители на социалната мрежа. Мотото му е "Те не могат да спрат всички ни".

За незапознатите - чрез Facebook събитието се прави препратка към американската секретна военна база, наречена Зона 51, която е обект на интереса на уфолози и фенове на фантастиката. Според тях в нея са скрити трупове на извънземни или дори живи такива, както и летящи чинии.

Вижте как изглежда Зона 51 >> >> >>

Зона 51 е част от сюжета на десетки филми и книги на фантастична тематика. Създателите на онлайн събитието обаче призовават всички желаещи заедно да щурмуват базата и да се уверят с очите си какво има в нея. Ако не друго, до сега призивът предизвика "щурмуването" на интернет с хиляди мемета по темата за извънземните.

Създател на Facebook събитието е американецът Матю Робъртс. Именно той е получил в неделя съобщение от социалната мрежа, че то нарушава "стандартите на общността" и това е причина за изтриването му. Сега обаче възстановяването тече с пълна сила.

И макар все още да не е ясно дали първият в историята щурм на американска военна база от собствените граждани на САЩ ще бъде успешен, той вече се монетизира повече от добре. В интернет се появи уебсайт с официални тениски и други продукти, брандирани с надписа "Storm Area 51".