Mozilla започна разпространението на Firefox 69 за Windows, Mac, Linux и Android, съобщава VentureBeat. Новата версия на браузъра предлага доста промени и затяга сигурността още повече. Сред новостите е, че тя автоматично блокира опитите на сайтовете да "копаят" криптовалути чрез хардуерните ресурси на потребителя.

Firefox 69 блокира и опитите на сайтовете да сложат бисквитки за проследяване без разрешението на потребителя. Освен това браузърът идва с подобрения в производителността си специално за Windows 10. Потребителите на macOS пък ще могат да се възползват от подобрения, които да увеличат живота на батерията.

Браузърът ще предложи още подобрена функция за блокиране на автоматичното стартиране на видеа в сайтовете. Въвежда и поддръжка за Windows Hello, както и множество други промени "под капака", които да намалят използването на системни ресурси. Mozilla коментира още, че запазва и графика си на обновяване на Firefox на всеки 6 до 8 седмици. Затова можем да очакваме Firefox 70 в средата на октомври тази година.