Известното приложение за учене на чужди езици Duolingo ще добави в каталога си нов курс – този път за измисления език High Valyrian от хитовия сериал Game of Thrones, предава Kaldata.

Курсът е създаден от университетския преподавател Дейвид Питърсън, който е разработил и езика на дотраките от сериала. Ако имате десктоп версията на Duolingo, ще може веднага да започнете да учите новите думички и изрази, докато ако ползвате мобилното приложение ще ви се наложи да почакате малко.

Специално подготвени са фрази, които използват популярни персонажи като Варис и Денерис.

Без съмнение, колкото и несериозен да звучи, курсът със сигурност ще допадне на запалените фенове на Game of Thrones, да не говорим, че той идва тъкмо навреме за финалния сезон на шоуто. Това далеч не е първият път, когато ентусиастите могат да се потопят в лингвистичното богатство на измислени езици. Вече сме виждали курсове по елфически език по романите на Дж. Р. Толкин, както и по-познатия ни от Star Trek клингонски.

Duolingo ще предложи курса на английски език, така че преди да тръгнете да впечатлявате хората с лингвистични познания от Вестерос, ще трябва да сте на „ти“ и с английския.