И докато информацията за новият дизайн излезе миналата седмица, то днес се разбира една доста интересна особеност - тъй нареченият конфиденциален режим (Confidential Mode).

В новия режим потребителите ще могат да изтеглят, препращат, копират и разпечатват писма, да изискват SMS код като потвърждение за отваряне на писмата и да задават срок за самоунищожаване на писмата, предава technews.bg.

Възможностите на Confidential Mode са сходни с някои функции в имейл клиента Outlook на Microsoft. Идеята е на Googlе e този режим да се ползва основно от бизнес потребителите, които искат да ограничат разпространението на важна, конфиденциална информация. Но това няма да попречи на получателите да правят екранни снимки на кореспонденцията.

Междувременно, Google потвърди, че скоро предстои актуализация на Gmail и, че в близките седмици ще бъде отворен ранният достъп до обновеното имейл приложение. Предполага се, че това ще стане по време на конференцията за разработчици Google I/O 2018, насрочена за 8-10 май в Маунтин Вю, Калифорния.