Наскоро се заговори, че Google подготвя сериозен редизайн на популярната услуга за електронна поща Gmail, видяхме как точно ще се промени и научихме за някои от новостите.

За щастие не се наложи да чакаме дълго и новият външен вид на Gmail вече е факт. Част от подобренията са фокусирани върху продуктивността - вече може да кликнете върху прикачени файлове, без да се налага да отваряте или превъртате дълги кореспонденции, има опция да отложите избрани писма чрез бутона snooze и дори можете да ползвате други приложения, с които работите често като Google Calendar, Tasks и Keep, предава Mobile Bulgaria.

До писмата Gmail ще ви покаже и напомняния да отговорите, за да не забравите да го направите. Добавена е и опцията Smart Reply за бързи отговори с готови фрази, която познаваме от мобилната версия на Gmail.

Като стана дума за това и мобилното издание на услугата получава нови функции като нотификации с висок приоритет, които ще ви напомнят за важни съобщения, за да останете фокусирани, без да прекъсвате работата си. Услугата ще започне и да ви напомня да се отпишете от нюзлетъри, които вече не четете.

Google е включила и нови предупреждения за потенциално рискови писма. И накрая стигаме до новата функция за конфиденциалност, която премахва от избрани писма опциите за препращане, копиране, изтегляне и отпечатване - това е полезно, когато споделяте чувствителна информация.

Можете и да зададете период, след който писмата ще се изтрият автоматично. Google посочва, че новата уеб версия на Gmail вече може да се изпробва, но някои функции ще бъдат добавени през идните седмици. Преминаването към нея става през бутона за настройки и избиране на опцията "Try the new Gmail".