Google обяви, че ще отвори изходния код на своето уеб приложение Harassment Manager, което помага на потребителите да документират кибер тормозът спрямо тях и да имат възможност за ответен отговор, предава ZDnet.

Twitter и Thomson Reuters Foundation ще бъдат едни от първите организации, които използват инструмента. Той позволява на потребителите да преглеждат, сортират и експортират вредни коментари, след което да заглушават или блокират нарушителите и да скриват обидни или дезинформативни отговори на туитове.

Десетки проучвания многократно показват, че жените и особено жените журналисти получават вълни от заплахи и тормоз онлайн.

Отделът Jigsaw на Google и Economist Intelligence Unit пуснаха проучване, което показа, че 70% от жените журналисти получават заплахи и тормоз онлайн.

Инструментът Harassment Manager ще помогне на Google, Facebook, TikTok, Twitter и други технологични гиганти да подобрят безопасността на жените на своите платформи. Компаниите отправиха подобно обещание на Форума на ООН за равенство между поколенията в Париж.