След като преди седмица Google обяви, че услугата ѝ за видео конферентни разговори Meet става безплатна, компанията продължава с усилията си по налагането ѝ. Поредната крачка в тази насока е интегрирането на Meet в страничното поле в интерфейса на Gmail, предава Mobile Bulgaria.

Meet разполага с някои опции за управление на личните данни, които липсват в основния ѝ конкурент Zoom. Присъединяването към разговор тук не става директно чрез линк, а трябва да се логнете в акаунта си в Google. Дори тогава ако домакинът на срещата не ви е поканил лично, ще трябва да изчакате за одобрение. За разлика от Zoom обаче, безплатната версия на Meet не предлага фиксирани номера за избиране, с които да се включите в срещите.

Meet се радва на все по-голяма популярност, като добавя по около 3 милиона потребители дневно. По данни на Google наскоро са били надминати и 100 милиона активни потребители на ден. Интересно ще е да припомним, че в левия панел на Gmail вече е интегрирана услугата Hangouts, която ще е позиционирана под Meet, а скоро и ще престане да съществува.