За мнозина картите, предлагани от Google чрез услугата Maps, са чудесни и нямат нужда от подобрения. Компанията обаче постоянно преработва приложението, а последното нововъведение е въвеждането на повече подробности за релефа в тях.

Новият вариант на картите ще е наличен в над 220 страни. Чрез различни цветови нюанси те ще представят по-достоверно повърхността на земята, така че да се разграничават различни природни особености като планини, плажове, езера и т.н.

До момента подобна визия се получаваше само чрез използване на сателитни снимки, но това натоварва връзката, а и не винаги изглежда много ясно, споделят от компанията. В новата версия на картите ще има "нова алгоритмична техника за цветно картографиране", с което всичко ще е много по-отчетливо и без да се използват сателитни снимки.

Промяната ще засегне и картите в населените градски райони. Самите улици ще се виждат толкова подробно, че ще е ясно колко платна има даден булевард да речем или колко са широки тротоарите.

Картите поетапно ще започнат да се обновяват още тази седмица, а всички подробности по тях ще се виждат при намаляване на мащаба - тоест с увеличението и преглеждането им от по-близо.