Технологичният гигант Google добави функция за разплащане към приложението си Maps. Идеята е да се помогне на потребителите, които трябва да пътуват по време на пандемия, но все пак желаят да спазват социална дистанция.

Апликацията вече позволява да се заплащат таксите за паркиране в повече от 400 града в САЩ. Могат също така да се извършват плащания на пътнически билети към 80 агенции по целия свят.

Тъй като все повече хора избягват преките контакти във времена на Covid-19, според Google това е още един начин да останем в безопасност. Както е известно, парите са едни от най-замърсените предмети в ежедневието, а и дори да не бяха, директното заплащане така или иначе крие риск от заразяване.

Разбира се, всички подобни актуализации ще бъдат полезни и когато ограниченията започнат да се вдигат и се върнем към нормалния си ритъм на живот. Наскоро пандемията "вдъхнови" и други новости в Google Maps, включително подаването на сигнали за свързани с коронавируса мерки и препоръки за пътуване, както и седемдневни средни стойности за новите случаи на болестта.