Google е препоръчала на всички свои служители в Северна Америка да работят от вкъщи. Пред CNBC говорител на компанията казва, че мярката важи до 10 април за всички длъжности, които позволяват работа от разстояние.

"Целта ни е да намалим гъстотата на хора в офисите, което според експертите може да е един от начините за забавяне на разпространението на Covid-19 и да се намали натоварването на местните общества и здравни ресурси", допълват от Google.

Досега компанията имаше подобни ограничения само в някои от офисите си в САЩ. От понеделник тя не допуска и посетители в някои от офисите си. Google има над 300 000 служители по целия свят, като подготвя допълнителни мерки в зависимост от продължението на епидемията.

"Знаем, че това е много притеснително време за всички", казва изпълнителният директор на Alphabet и Google Сундар Пичай във вътрешен имейл до служителите. Той казва, че е създаден 24-часов команден център, от който се следи ситуацията и се предприемат мерки според необходимостта.

По-късно Пичай публикува и кратко съобщение в Twitter. В него казва, че всеки, който може да изпълни препоръките за социална дистанция, помага за намаляването на разпространението на болестта. "Това ще помогне да се намалят пиковите натоварвания в здравната система и спасява ресурсите ѝ за хората в нужда", допълва той.