Бившият държавен секретар на САЩ и неуспешен кандидат за президент Хилъри Клинтън заяви, че би искала да стане главен изпълнителен директор на Facebook, съобщи Уошингтън поуст, цитиран от technews.bg.

"Това е най-голямата платформа за новини в света. Можем да слушаме брилянтни, опитни писатели като Дейвид Игнейшъс и да се опитаме да се държим в крак с новините. Въпреки това, повечето хора в САЩ научават новините от Facebook", каза Клинтън.

Тя коментира също така скандала с изтичането на лична информация на милиони потребители на социалната мрежа. Според нея, изтичането е "неочаквана последица от бизнес модела" на Facebook.

Междувременно, основателят на Facebook Марк Зукърбърг говори в Европейския парламент, на фона на продължаващите дебати за изтичането на лични данни на потребителите на социални мрежи.

Зукърбърг се извини многократно за инцидента, но това не му спести критики от страна на европейските политици. Така например, лидерът на АЛДЕ Ги Верхофстад го попита как иска да бъде запомнен - като Стив Джобс и Бил Гейтс, които промениха обществото, или като геният, създал чудовище, което може да унищожи обществото.