Публикации в Twitter разпалиха интереса към загадъчно устройство на Huawei. Очаква се китайската компания да покаже новия си продукт на 17 октомври в Париж, предава technews.bg.

Говори се за смартфон с напълно нов тип дисплей. Има спекулации, че това може да първият сериен смартфон с предна камера, скрита под дисплея. Такива прототипи видяхме по-рано тази година, но експертите очакват серийните модели да се появят най-рано през 2020 г.

Може да се предположи също, че Huawei ще покаже нещо подобно на Xiaomi Mi Mix Alpha. Междувременно, се появи и друга версия, според която на 17 октомври Huawei ще обяви модела Nova 5T за Европа.

Източниците базират предположенията си на два нюанса. Първо, на европейския пазар Huawei няма смартфон с предна камера, разположена в прореза на екрана, и второ, от публикуваните изображения се вижда тапет на десктопа, който е използван за презентацията на Nova 5T в Малайзия.

Ако наистина става въпрос за Nova 5T, екранът ще бъде нов само в рамките на моделите на Huawei за европейския пазар. Според актуални информации, Nova 5T ще излезе заедно с услуги на Google.