Една от най-популярните форумни услуги в света започна да тества възможност за живи предавания на своите потребители. Още през уикенда много от тях заподозряха нововъведнието на сайта и започнаха да спекулират за това, което ще се случи. В понеделник то вече бе официално.

Reddit обяви своята Public Access Network (r/pan). Така на практика се казва тестовата услуга за лайвстрийминг, в която потребителите на мрежата ще могат да се включат. За сега услугата ще е с малко странното работно време от 9 до 5 PT, а краят и ще е в петък.

До тогава от сайта очевидно ще получат достатъчно информация за това как точно да продължат да развиват новата услуга и ще отговорят на въпроса дали тя се приема добре от потребителите.

Мнозина специалисти предричаха, че рано или късно това ще се случи, тъй като видеото на живо е мода и както добре знаете е популярно в повечето големи социални мрежи и подобни сайтове.

Притесненията относно какво точно ще е съдържанието обаче, очевидно са въвели работното време и тестовия период на услугата.

Именно това се казва и в официалното съобщение, което създателите на мрежата публикуват в самата нея. Става ясно още, че тя ще е силно регулирана и за сега няма да се допускат повече от 100 конкуриращи се стрийма едновременно, като всяко едно предаване на живо няма да трае повече от 30 минути.