От около седмица Илон Мъск е собственик на най-големия дял от акции в Twitter. Милиардерът има големи планове за социалната мрежа.

"Всеки, който се регистрира за Twitter Blue, трябва да получи отметка за удостоверяване", каза Мъск снощи, позовавайки се на новата функция, която позволява на хората да плащат 3 долара на месец за допълнителни функции на платформата.

Twitter Blue също така включва възможността за четене на статии без реклами, но Мъск каза, че това не е достатъчно добро.

"Без реклами. Силата на корпорациите да диктуват политиката се засилва значително, ако Twitter зависи от рекламните пари, за да оцелее", каза Мъск в отговор на нишка.

Мъск заяви още, че абонаментът за Twitter Blue би трябвало да може да се плаща и с криптовалутата доджкойн.

"Свободата на словото е право, а не първокласна функция за продажба. Колко хора в световен мащаб живеят с по-малко от 2 долара на ден? Предполагам, че бутонът за редактиране не е за тях?", коментира недоволен от предложенията потребител.

Поставянето на отметки всъщност може да е елегантен начин за премахване на акаунти на ботове. Програмите няма да могат да се справят с подаването на заявка за платената услуга. По последни данни ботовете в Twitter са 48 милиона.

Освен ако планът на Мъск не е по-дълбок, отколкото той казва, хората, които не искат да плащат за Blue, все още могат да имат достъп до сайта. Те ще могат да четат съдържание и да филтрират неподходящи акаунти.

Оспорваният бутон за редактиране всъщност позволява редакция на правописни грешки, преди публикацията да бъде пусната.