Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск смени името си в Twitter и вече е "Илон Тъск" и обеща новини за компанията си, произвеждаща електромобили, предаде Ройтерс.

В поредица от туитове, след обвиненията на Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ по-рано тази седмица, Мъск обвини вчера борсовия регулатор, че не е прочел годишния финансов отчет на компанията и отбеляза, че надзорът на регулатора не работи както трябва.

През нощта между вторник и четвъртък той е променил името, което се изписва на акаунта му в Twitter, където има около 25 милиона последователи.

Профилът на Илон "Тъск"

Снимка: Twitter

Акциите на компанията поскъпнаха с близо 5 процента до 312,15 долара в следобедната търговия вчера, след като Мъск съобщи, че ще има новини за Tesla днес.

Компанията, която е затънала в дългове, заради усилията да повиши производството на седана си Model 3 трябва да покрие конвертируеми облигации на стойност 920 милиона долара ден по-късно.

Този тип облигации дава право на притежателите им да ги разменят за акции, след като акациите преминат над определена цена. В момента цените на акциите на Tesla са с около 48 долара под конверсионната цена от 359,87 долара.

Тесла разполага с 3,7 милиарда долара в брой и кешови еквиваленти към края на декември според документите на компанията.

Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ обвини в понеделник Мъск в нарушаване на съдебното споразумението от миналата година, задължаващо го съобщенията му в социалните мрежи, които се отнасят до фирмата, да бъдат предварително одобрявани. Поводът за обвинението бе, че на 19 февруари Мъск написа с Twitter, че Tesla може да произведе 500 000 коли през 2019 година спрямо предишна оценка на компанията за 400 000 коли на фона на проблеми с производството на Model 3.