Неотдавна Microsoft преработи напълно дизайна на Skype, но сега компанията се връща отново към "чертожната дъска". Според публикация в официалния блог на Skype, софтуерният гигант планира да преработи дизайна на приложението, този път с акцент върху простотата, предава technews.bg.

"Тъй като функционалността на Skype се увеличава, сложността на приложението расте. Както при всеки многофункционален продукт, поддържането на простота при разширяване на функционалността е от решаващо значение за използваемостта", пише Microsoft.

Излязъл през 2003 г., месинджърът постоянно се развива и променя, добавяйки все повече нови функции - например, една от последните версии поддържа запис на разговори.

Но промените в дизайна, въведени миналата година, се оказаха твърде сложни за някои от основните сценарии на използване, смятат потребители. Така например, стана по-трудно да се правят обаждания, а "Акценти" (Highlights) не се харесва на мнозинството потребители.

Вслушвайки се в потребителските отзиви, Microsoft ще се опита да опрости работата със Skype. Някои от промените, които понастоящем се разработват, включват опростена навигация и акцент върху текстовите съобщения и повикванията. Компанията също така ще преработи списъка с контакти, за да улесни търсенето и да направи Skype по-модерен и свеж.

Дали всичко това наистина ще бъде удобно и полезно за крайните потребители? Самата Microsoft твърди, че работи активно, разчитайки именно на препоръките на потребителите на Skype и съобразявайки се с тях.