В електронен бюлетин, разпространен тази седмица, от Mozilla популяризират разширението си Facebook Container, което ограничава информацията, която социалната мрежа получава за вас, дори когато не сте в сайта ѝ.

По доста агресивен начин с израза "Get the F out", от който лесно може да се направи препратка към нецензурния израз на английски със смисъл на "разкарай се", компанията рекламира сред потребителите си приложението към браузера, което ограничава действието на Facebook.

Идеята му е потребителите да започнат да използват социалната мрежа в специален софтуерен контейнер, така че Facebook да не може да следи чрез бисквитки какво прави потребителя в други сайтове. По този начин, аналогично на вирус или на друга зловредна програма, потребителите могат да използват социалната мрежа безопасно.

Текстът на Mozilla, с който се обяснява дейността на приложението, също е за първи път толкова агресивен към Facebook. В него се обяснява как социалната мрежа събира информация за потребителите много повече от разумното и за да се спре тази практика Mozilla са създали въпросната добавка към браузера си.